Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

Ρόδος - Φώτο : Aneza Palaiou

- Σταδιακή επιδείνωση θα παρουσιάζει ο καιρός απο απόψε τα μεσάνυχτα.

Αναλυτικά

Δευτέρα 27 Νοεμβρίου

Ποτιστικές βροχές θα σημειώνονται απόψε τα μεσάνυχτα έως τα ξημερώματα της Δευτέρας κυρίως στην Ρόδο. Στην συνέχεια τα φαινόμενα θα σταματήσουν πρόσκαιρα όμως απο τις μεσημβρινές ώρες ο καιρός θα επιδεινωθεί απότομα και αναμένονται ισχυρές καταιγίδες σε όλα τα νησιά του νομού εως το βράδυ. Παύση φαινομένων το βράδυ οχι εντελώς αφού κάποιοι όμβροι θα απασχολούν την Ρόδο και τα γύρω νησιά.

Ποιό συγκεκριμένα


Ρόδος
Ισχυρές καταιγίδες το μεσημέρι που θα ενταθούν πρός το απόγευμα σε όλο το νησί και θα συνοδεύονται απο έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα. Δείξτε προσοχή καθώς αναμένονται υψηλά ποσοστά υετού!


Κώς 
Ισχυρές καταιγίδες με έναρξη λίγο πρίς τις μεσημβρινές ώρες οι οποίες θα απασχολούν έως το βράδυ το νησί συνοδεία ηλεκτρικών εκκενώσεων. Προσοχή αναμένονται υψηλά ποσοστά υετού!


Πάτμος - Λέρος - Κάλυμνος
Ισχυρότατες καταιγίδες και βροχοπτώσεις με εμμονή έως την νύχτα! Δείξτε προσοχή δεν αποκλείονται πλημμυρικά φαινόμενα!


Αστυπάλαια
Δυναμικά περάσματα απο τις προμεσημβρινές έως τις απογευματινές ώρες συνοδεία ηλεκτρικών. Στην συνέχεια τα φαινόμενα θα σταματούν.


Κάσος - Κάρπαθος
Ποτιστικού τύπου βροχές κυρίως απο τον πρωί έως το απόγευμα ανα διαστήματα.Δεν αποκλείεται να ακουστούν και μερικά αστραπόβροντα.Λίγο προσοχή στα ορεινά της Καρπάθου θα είναι ελαφρώς εντονότερα τα φαινόμενα εκεί το μεσημέρι.


Καστελόριζο
Με όμβρους και ψιχαλίσματα θα κυλάει το 24ωρο στο όμορφο Καστελλόριζο. Απο το απογευμα ο καιρός θα επιδεινωθεί και εκεί αναμένοντας ισχυρές καταιγίδες. Χρειάζεται προσοχή κυρίως το βράδυ!


Νίσυρος - Τήλος - Χάλκη - Σύμη

Το ξεχωριστό αυτό νησιωτικό σύμπλεγμα του νομού μας που βρίσκεται ανάμεσα σε Κώ και Ρόδο θα αρχίζει να επηρεάζεται απο τις προμεσημβρινές ώρες απο "αθώα" βροχούλα που όσο θα περνάει η ώρα η αθωότητα θα εξαφανίζεται και τα φαινόμενα θα αγριεύουν. Χρήζουν προσοχή το οι απογευματινές ώρες καθώς αναμένονται υψηλά ποσοστά υετού που θα συνοδεύονται απο αστραπόβροντα. Την νύχτα θα ηρεμήσουν λίγο τα πράγματα χωρίς να απομακρύνονται οι νεφώσεις που θα έχουν πολύ μεγάλη πιθανότητα να στέλνουν μπόρες ανα διαστήματα και μετά τα μεσάνυχτα.

Οι άνεμοι θα στραφούν απο Νοτιοδυτικές διευθύνσεις και θα ενισχύονται απο τα ξημερώματα ακουμπόντας κατά την διάρκεια της ημέρας τα 6-7 με ριπές 8 μποφόρ! Προσοχή και στους ανέμους σε όλα τα τμήματα!
Σταδιακή εξασθένηση αναμένεται απο το βράδυ.

Οι θερμοκρασίες δεν θα παρουσιάσουν αξιόλογη μεταβολή :
Βόρεια : απο 16.. έως 19°C
Νότια : απο 16.. έως 20°C
Ορεινά : απο 14.. έως 17°C

Αυξημένη η υγρασία παντού : 70% - 98%

Καλή εβδομάδα

Γιάννης Μανωλάς

Cyclone of Rhodes 2012-2017


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιο σας