Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

Ρόδος - Φώτο : Steve Kesedakis Photo Factory

- Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός απο τα μεσάνυχτα της Δευτέρας με βροχές , καταιγίδες και σχεδόν θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη.
- Πρόσκαιρη βελτίωση στο τέλος της εβδομάδας.
- Με καλό καιρό ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου , πιθανότητα για νέες βροχές την νύχτα του Σαββάτου και την Κυριακή.

Αναλυτικά

ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Με αραιές νεφώσεις θα ξεκινήσει και θα κυλάει η μέρα σε όλα τα νησιά του νομού. Απο το μεσημέρι θα πυκνώνουν και θα αρχίσουν να δίνουν λίγο πρίν τα μεσάνυχτα βροχές μέτριας έντασης στα βορειότερα (Αστυπάλαια - Πάτμος - Λέρος) που σύντομα θα ενταθούν και θα μετατρέπονται σε καταιγίδες.
Λίγο μετά τα μεσάνυχτα θα αρχίσουν να επηρεάζονται τα κεντρικά και νοτιότερα νησιά του νομού (Κάλυμνος - Κώς - Νίσυρος - Τήλος - Χάλη - Σύμη και Ρόδος) με βροχή μέτριας έντασης αρχικά όμως γρήγορα θα μετατρέπονται και εκεί σε καταιγίδες και κυρίως οσο βαδίζουμε πρός το ξημέρωμα της Τρίτης.
Οι Καταιγίδες θα συνοδεύονται απο πλούσιες ηλεκτρικές εκκενώσεις ενώ υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα και για χαλαζοπτώσεις.
Πολύ λίγα πράγματα σε Κάσο , Κάρπαθο και Καστελόριζο όπου θα δέχονται μόνο ψιχαλίσματα ανα διαστήματα απο τα μεσάνυχτα.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά απο Βόρειες κατευθύνσεις με ένταση 3-4 μποφόρ. Λίγο πρίν το μεσημέρι θα στρέφονται σε Δυτικούς και αργότερα Νοτιοδυτικούς και θα ενταθούν μέχρι τα μεσάνυχτα στα 5-6 μποφόρ στο Καρπάθιο και την θάλασσα Ρόδου.

Οι θερμοκρασίες σε μικρή πτώση θα κυμανθούν :
Βόρεια : απο 18.. έως 22°C
Νότια : απο 19.. έως 23°C
Ορεινά : απο 17.. έως 21°C

Υγρασία 60% - 95%

ΤΡΙΤΗ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΠΡΟΣΟΧΗ το ξημέρωμα στα νησιά που συνορεύουν με τα Μικρασιάτικα Παράλια !
Ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται απο δεκάδες ηλεκτρικές εκκενώσεις και υπάρχει μικρή πιθανότητα για χαλαζοπτώσεις θα βρίσκονται σε εξέλιξη περίπου απο της 06:00 το πρωί στα νησιά : Ρόδος , Σύμη , Τήλος , Νίσυρος , Κώς , Κάλυμνος , Λέρος. 


ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ το μεσημέρι στα προαναφερθέντα νησιά συμπεριλαμβανομένης και της Πάτμου !
Ισχυρότατες Καταιγίδες θα συνεχίζουν με ιδιαίτερη δυναμική συνοδευόμενες απο πλούσια ηλεκτρική δραστηριότητα και σίγουρα απο χαλαζοπτώσεις ! Ορατός ο κίνδυνος για πλημμυρικά φαινόμενα προσπαθείστε να αποφεύγετε δρόμους και κυρίως τους επαρχιακούς!
Δεν θα επηρεαστούν ιδιαίτερα τα νησιά : Κάσος , Κάρπαθος και Αστυπάλαια οπου δεν θα πρέπει να περιμένουν κάτι περισσότερο απο ενα δυναμικό μέν αλλα σύντομο πέρασμα τις πρωινές ώρες. Στην συνέχεια ο καιρός θα παρουσιάζει μικρά ανοίγματα χωρίς να αποκλείονται τοπικοί όμβροι να δίνουν σύντομες μπορίτσες.
Το Καστελλόριζο θα επηρεαστεί μετά τις απογευματινές ώρες απο ισχυρότατες καταιγίδες ! Να δέιξουν προσοχή οι φίλοι μας εκεί !

Το διάλειμμα

Τα φαινόμενα περίπου λίγο μετά της 20:00 θα αρχίσουν να περιορίζονται στα γειτονικά παράλια και θα δώσουν μια ανάσα στους κατοίκους των "σφυροκοπημένων" νησιών να έχουν ενα σχετικά ήρεμο βράδυ με εξαίρεση το Καστελλόριζο όπου εκεί οι καταιγίδες θα συνεχίζουν δυναμικά και μετά τα μεσάνυχτα.
Το "διάλειμμα ωστόσο δεν θα κρατήσει πολύ καθώς πρός το ξημέρωμα της Τετάρτης θα επιστρέψουν και πάλι τα φαινόμενα.


Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν απο το πρωί στα 3-4 μποφόρ και θα μεταβάλονται έως το απόγευμα όπου θα στραφούν σε Νοτιάδες και θα φτάσουν τα 5-6 μποφόρ έως το βράδυ απο το ύψος της Κώ και βορειότερα. Στα νοτιότερα πρόσκαιρες ριπές 6 μποφόρ προβλέπονται μόνο στην ανατολική Ρόδο με σύντομη εξασθένηση.
Οι θερμοκρασίες σε νέα μικρή πτώση θα κυμανθούν :
Βόρεια : απο 17.. έως 21°C
Νότια : απο 18.. έως 22°C
Ορεινά : Απο 16.. έως 20°C

Υγρασία 60% - 95%

ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ


Με συμπαγείς νεφώσεις θα ξεκινήσει η μέρα σε όλα τα τμήματα ενώ φαινόμενα θα εντοπίζονται πολύ κοντά στα νησιά που συνορεύουν με τα γειτονικά παράλια. Γρήγορα θα κινηθούν προς τα νησιά και θα δώσουν ισχυρές καταιγίδες σε Ρόδο , Σύμη , Κώ , Κάλυμνο , Λέρο και Πάτμο. Ψιχαλίσματα η μπόρες χωρίς διάρκεια σε Νίσυρο , Τήλο και Χαλκη και Καστελλόριζο.
Προσωρινή παύση των φαινομένων τις προμεσημβρινές ώρες και νέες ισχυρές καταιγίδες στα νησιά που προαναφέραμε με έμφαση την Ρόδο και την Κώ που θα πέφτει πολύ νερό συνοδεία ηλεκτρικών εκκενώσεων και χαλαζοπτώσεων. Δείξτε ιδιαίτερη προσοχή !
Παύση φαινομένων απο το απόγευμα έως το βράδυ σε όλα τα νησιά με εξαίρεση την Κώ και την Ρόδο όπου θα συνεχίζουν καταιγίδες ανα διαστήματα.
Προσοχή και στο Καστελλόριζο καθώς θα σημειώνονται καταιγίδες σχεδόν ολόκληρο το 24ώρο.
Τα λιγότερα φαινόμενα και πάλι σε Κάσο , Κάρπαθο και Αστυπάλαια ωστόσο δεν αποκλείονται και δυναμικά αλλα σύντομα περάσματα.
Τα μεσάνυχτα θα σταματούν οι καταιγίδες σε όλα τα νησιά ενώ θα συνεχίζουν η Ρόδος και η Κώς.

Οι άνεμοι θα πνέουν απο Νοτιοδυτικές διευθύνσεις με την ένταση τους να αυξομειώνεται συνεχώς ανάλογα με την δυναμικότητα των φαινομένων. Ετσι περιμένω ριπές ακόμα και 6 μποφόρ την στιγμή που θα εκδηλώνονται φαινόμενα.

Οι θερμοκρασίες σε νέα πτώση :
Βόρεια : απο 16.. έως 20°C
Νότια : απο 17.. έως 21°C
Ορεινά : Απο 15.. έως 19°C

Υγρασία 80% - 99%

ΠΕΜΠΤΗ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Φαινόμενα απο το πρωί έως το μεσημέρι θα εκδηλώνονται ανα διαστήματα με την μορφή μπόρας σε Κώ και Ρόδο. Στην συνέχεια ο καιρός θα βελτιωθεί.
Βελτιωμένος απο το πρωί ο καιρός στα υπόλοιπα τμήματαμε κάποιες αραιές νεφώσεις να μην απασχολούν.

Οι άνεμοι θα στραφούν σε Βοριάδες και θα ενισχυθούν μόνο στα βορειότερα τμήματα στα 5-6 μποφόρ. Στα νοτιότερα (απο το ύψος της Κώ) η ένταση τους δεν θα ξεπερνάει τα 3-4 μποφόρ.
Οι θερμοκρασίες σε νέα πτώση :Βόρεια : απο 15.. έως 19°C
Νότια : απο 16.. έως 20°C
Ορεινά : Απο 14.. έως 16°C

Υγρασία 55% - 85%

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Καιρός γενικά αίθριος

Άνεμοι απο βορειοδυτικές διευθύνσεις 3-4 μποφόρ.

Οι θερμοκρασίες σε μικρή άνοδο :
Βόρεια : απο 16.. έως 20°C
Νότια : απο 17.. έως 21°C
Ορεινά : Απο 15.. έως 18°C

Υγρασία : 50% - 90%

ΣΑΒΒΑΤΟ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Με καλό καιρό ο εορτασμός της Επετείου του Όχι ωστόσο απο το απόγευμα νεφώσεις θα εισέρχονται στον νομό απο τα βόρεια και έχουν πιθανότητες το βράδυ να δώσουν φαινόμενα σε Πάτμο , Λέρο , Κάλυμνο. Αργότερα μετά τα μεσάνυχτα δεν αποκλείεται να επηρεαστούν η Κώς και Ρόδος.

Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς 3-4 μποφόρ Βορειοδυτικών συνιστώσων όμως το απόγευμα θα στρέφονται σε Δυτικούς Νοτιοδυτικούς.

Αμετάβλητες οι θερμοκρασίες
Βόρεια : απο 16.. έως 20°C
Νότια : απο 17.. έως 21°C
Ορεινά : Απο 15.. έως 18°C

Υγρασία : 60% - 95%

ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ


Πολύ άστατος καιρός και πιθανότητα για τοπικές καταιγίδες απο το μεσημέρι και μετά σε όλα τα νησιά του νομού.

Επιστρέφουν οι Νοτιάδες σε όλα τα τμήματα και θα ενισχυθούν απο το μεσημέρι στα 4-5 μποφόρ.

Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν άνοδο :
Βόρεια : απο 18.. έως 22°C
Νότια : απο 19.. έως 23°C
Ορεινά : απο 17.. έως 21°C

Υγρασία 60% - 97%

Σημειώσεις - Παρατηρήσεις

Για οποιαδήποτε αλλαγή προκύπτει πρίν η κατά την διάρκεια της κακοκαιρίας θα ενημερώνεστε έγκαιρα απο την ομάδα μας στο facebook.
Δείξτε προσοχή κυρίως την Τρίτη και την Τετάρτη καθώς τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά. Προσπαθήστε να αποφεύγετε άσκοπες μετακινήσεις τις δύο αυτές μέρες.
Την Παρασκευή θα γίνει επανεκτίμηση για το Σαββατοκύριακο και αν υπάρχουν αλλαγές θα αναρτηθεί έγκαιρα νέο άρθρο.

Να είσαστε καλά , καλή βροχερή εβδομάδα

Με εκτίμηση : Γιάννης Μανωλάς



Cyclone of Rhodes 2012-2017




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιο σας