Τρίτη 28 Μαρτίου 2017


- Αλλαγή του καιρού απο απόψε τα μεσάνυχτα με βροχές και τοπικές καταιγίδες.
- Θα συνεχιστεί η αστάθεια στην περιοχή των Δωδεκανήσων τουλάχιστον έως το τέλος της εβδομάδας.

Αναλυτικά

Τετάρτη 29 Μαρτίου

Βροχές και τοπικές καταιγίδες περιμένω να εκδηλώνονται απο απόψε τα μεσάνυχτα αρχικά σε Κάσο , Κάρπαθο , Χάλκη Σύμη και Ρόδο που μέχρι το πρωί θα πρέπει να έχουν επεκταθεί και στα βορειότερα τμήματα (Τήλος-Νίσυρος-Κώς-Κάλυμνος-Λέρος-Πάτμος-Αστυπάλαια). Διάλειμμα θα έχουμε τις πρωινές ώρες στα νότια και νέα έναρξη το μεσημέρι.
Τα φαινόμενα θα εκδηλώνονται ανα διαστήματα και θα έχουν την μορφή μπόρας η καταιγίδας και κατά συνέπεια θα συνοδεύονται απο ηλεκτρικές εκκενώσεις ενω δεν αποκλείω και χαλαζοπτώσεις σε τοπικό επίπεδο.
Την νύχτα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νοτιότερα με καταιγίδες να εκδηλώνονται ανα διαστήματα σε Κάσο , Κάρπαθο και Ρόδο ενώ στα βορειότερα τα φαινόμενα θα βρίσκονται σε προσωρινή ύφεση.

Οι άνεμοι θα πνέουν απο νοτιοανατολικές διευθύνσεις απο την Κώ και νοτιότερα με την ένταση τους να φτάνει τα 5-6 bf ενώ απο την Κώ και βορειότερα αρχικά θα πνέουν απο διάφορες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-4 bf και απο το απόγευμα θα στρέφονται σε βοριάδες με την ένταση τους να φτάνει μέχρι τα μεσάνυχτα τα 5-6 bf.

Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν άνοδο και θα κυμανθούν στα βορειότερα τμήματα απο 13.. έως 17°C βαθμούς ενώ στα νοτιότερα απο 14.. έως 18°C βαθμούς κελσίου.

Υγρασία : 65% - 97%

Πέμπτη 30 Μαρτίου

Πολύ άστατος καιρός με νεφώσεις που θα πυκνώνουν και θα δίνουν μπόρες οι καταγίδες κυρίως σε Ρόδο , Νίσυρο , Τήλο , Κώ και Κάλυμνο.
Δεν αποκλείεται στα κοντινά νησιά απο τα προαναφερθέντα να σημειωθούν ψιχαλίσματα.
Το βράδυ θα υπάρξουν διαλείμματα ωστόσο τα φαινόμενα δεν θα εγκαταλείπουν εντελώς.

Οι άνεμοι θα πνέουν απο νότιες διευθύνσεις με την ένταση τους να φτάνει τα 4-5 bf.

Δεν θα σημειώσουν αξιόλογη μεταβολή οι θερμοκρασίες :
Βόρεια : 13.. έως 17°C
Νότια : 14.. έως 18°C

Υγρασία : 70% - 99%

Παρασκευή 31 Μαρτίου

Πολύ καλές οι συνθήκες απο το πρωί εώς το βράδυ στα βορειότερα τμήματα με νεφώσεις ανα διαστήματα να μην απασχολούν. Αντίθετα στα νοτιότερα θα επικρατεί πολύ μεγάλη αστάθεια με αποτέλεσμα το μεσημέρι να σημειωθούν καταγίδες στην Ρόδο που δεν αποκλείεται να είναι ισχυρές.
Το βράδυ αναμένεται παντού ύφεση (μετά τα μεσάνυχτα).

Οι άνεμοι θα στραφούν απο βορειοανατολικές διευθύνσεις και θα ενισχυθούν σημαντικά ΜΟΝΟ στα βορειότερα τμήματα του νομού ακουμπώντας μέσα στην μέρα ακόμα και τα 8 bf !
Στα νοτιότερα (Κώς-Νίσυρος-Τήλος-Ρόδος-Καστελλόριζο) θα πνέουν απο διάφορες διευθύνσεις όχι παραπάνω απο 2-3 bf.

Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν μικρή πτώση κυρίως τις νυχτερινές ώρες και θα κυμανθούν στα βορειότερα τμήματα απο 12.. έως 15°C βαθμούς ενώ στα νοτιότερα απο 14.. έως 16°C βαθμούς.

Υγρασία : 60% - 90%

Σημειώσεις - Παρατηρήσεις
Τα μεσάνυχτα της Τετάρτης αναμένεται να επηρεαστεί το Καστελλόριζο με μπόρα μικρής διάρκειας όμως την Παρασκευή χρειάζεται προσοχή καθώς περιμένω να σημειώνονται καταγίδες ανα διαστήματα ακολουθούμενες απο ηλεκτρικές εκενώσεις !

Να είσαστε καλά θα τα ξαναπούμε την Παρασκευή με νέα πρόγνωση

Γιάννης Μανωλάς

Cyclone of Rhodes 2012-2017





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιο σας