Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Ρόδος - Φώτο : Ανέζα Παλαιού

- Πολύ άστατος καιρός το επόμενο τετραήμερο σε όλα τα νησιά του νομού.
- Ενισχύονται οι νοτιάδες ενώ ευνοείται και η μεταφορά Αφρικάνικης σκόνης.

Αναλυτικά

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου

Αραιές νεφώσεις θα επικρατούν σε όλα τα νησιά καθ όλο το 24΄ωρο και υπάρχει μικρή πιθανότητα για ασθενή φαινόμενα κατά τις βραδυνές ώρες στην ανατολική Ρόδο και την πόλη αλλα και σε βορειότερα νησιά του νομού και συγκεκριμένα σε Πάτμο, Λειψούς και Λέρο.
Τα φαινόμενα θα εχουν την μορφή ψιχάλας η μπόρας και θα είναι σύντομα, τίποτα το ανησυχητικό.

Οι άνεμοι θα πνέουν απο νοτιοδυτικές διευθύνσεις με την ένταση τους να φτάνει τα 4-5 bf.


Οι θερμοκρασίες δεν θα μεταβληθούν και θα κυμανθούν στα βόρεια απο 8.. έως 15°C βαθμούς, στα νοτιότερα απο 9.. έως 16°C βαθμούς και στα ορεινά απο 7.. έως 14°C βαθμούς.

Υγρασία : 70% - 95%

Σαββάτο 25 Φεβρουαρίου

Αραιές νεφώσεις θα επικρατούν απο το πρωί παντού που με την πάροδο της ημέρας θα πυκνώνουν χωρίς ωστόσο να δώσουν φαινόμενα πέρα απο ψιχαλίσματα στα περισσότερα νησιά ανευ σημασίας.


Οι άνεμοι παραμένουν νότιοι ενώ θα βρίσκονται σε σταδιακή ενίσχυση απο το πρωί και θα ακουμπάνε τα 6-7 bf στα βορειότερα τμήματα ενώ στα νοτιότερα τα 5-6 bf.
Στα νοτιότερα τμήματα πρόσκαιρη εξασθένηση αναμένεται να παρουσιάσουν το απόγευμα στα 3-4 bf για να ενισχυθούν και πάλι την νύχτα.

Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν άνοδο και θα κυμανθούν στα βόρεια απο 10.. έως 17°C βαθμούς, στα νοτιότερα απο 11.. έως 18°C βαθμούς και στα ορεινά απο 10.. έως 16°C βαθμούς.

Υγρασία : 65% - 94%

Κυριακή της Απόκριας 26 Φεβρουαρίου

Μετ εμποδίων αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις σε αρκετά νησιά.
Βροχές και τοπικές καταιγίδες περιμένουμε να σημειωθούν απο το πρωί έως το μεσημέρι σε Πάτμο , Λείψους , Λέρο και Κάλυμνο. Πολύ μικρές οι πιθανότητες να επηρεαστεί και η Κώς.
Στην συνέχεια ο καιρός θα βελτιωθεί πρόσκαιρα όμως την νύχτα αναμένεται να επιστρέψουν τα φαινόμενα και πάλι με την μορφή μπόρας η καταιγίδας ενώ δεν αποκλείεται να συνοδεύονται απο ηλεκτρικές εκκενώσεις.
Την νύχτα θα μεταφερθεί η αστάθεια και στα νοτιότερα επηρεάζοντας Κάσο - Κάρπαθο και Ρόδο με μπόρες η τοπικές καταιγίδες με σύντομη διάρκεια.

Οι άνεμοι παραμένουν απο νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις με την ένταση τους να φτάνει και πάλι το μεσημέρι τα 6-7 bf. εκτός απο τις θάλασσες Ρόδου-Καστελλορίζου που δεν θα ξεπερνούν τα 4-5 bf.


Αμετάβλητες οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται στα βόρεια απο 10.. έως 17°C βαθμούς, στα νοτιότερα απο 11.. έως 18°C βαθμούς και στα ορεινά απο 10.. έως 16°C βαθμούς.

Υγρασία : 60% - 92%

Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου

Πολύ άστατος καιρός θα επικρατεί καθ όλο το 24ώρο σε όλα τα τμήματα του νομού.
Παρόλα αυτά φαινόμενα δεν θα σημειωθούν πουθενά μέχρι το απόγευμα όπου σταδιακά θα ξεκινήσουν απο τα δυτικά τμήματα του νομού βροχές και ενδεχομένως τοπικές καταιγίδες.
Συγκεκριμένα θα επηρεαστεί η Κάσος - Κάρπαθος και Αστυπάλαια το απόγευμα και τις βραδυνές τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε Ρόδο - Κώ - Νίσυρο - Τήλο - Πάτμο - Λέρο - Κάλυμνο και Καστελλόριζο.
Τα φαινόμενα θα συνοδευτούν απο ηλεκτρικές εκκενώσεις.

Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν σε όλα τα τμήματα και δεν θα ξεπερνούν πουθενά τα 2-3 bf  ενώ θα μεταβάλονται συνεχώς.


Αμετάβλητες θα παραμείνουν οι θερμοκρασίες που θα κυμαίνονται στα βόρεια απο 10.. έως 17°C βαθμούς, στα νοτιότερα απο 11.. έως 18°C βαθμούς και στα ορεινά απο 10.. έως 16°C βαθμούς.

Υγρασία : 64% - 94%

Παρατηρήσεις - Σημειώσεις
1) Η πρόγνωση της Καθαράς Δευτέρας είναι πολύ κοντά στην πραγματικότητα ωστόσο δεν αποκλείονται μικρές αποκλίσεις στις ώρες που θα εκδηλωθούν τα φαινόμενα +- 2-3 ωρες πάνω κάτω.
2) Ευνοείται η μεταφορά Αφρικάνικης Σκόνης όλες τις μέρες του τετραημέρου.
3) Χωρίς πρόβλημα το πέταγμα του χαρταετού την Καθαρά Δευτέρα μάλιστα περιμένω και μεγάλα ανοίγματα στον ουρανό με τον ήλιο να ξεπροβάλλει για αρκετό χρονικό διάστημα.
4) Έαν υπάρξει οποιαδήποτε αλλαγή θα ενημερωθείτε έγκαιρα απο την ομάδα μας στο facebook.

Καλές απόκριες , καλή Καθαρά Δευτέρα και καλή Σαρακοστή εύχομαι σε όλους.

Γιάννης Μανωλάς



Cyclone of Rhodes 2012-2017





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιο σας