Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015


- Ισχυρούς νοτιάδες και παροδικές νεφώσεις περιμένουμε το Σ/Κ στα Δωδεκάνησα.

Αναλυτικά

Σαββάτο 10 Οκτωβρίου

Μεγάλα ανοίγματα και αραιές νεφώσεις που απο το απόγευμα θα πυκνώνουν.

Οι Άνεμοι στρέφονται απο νότιες διευθύνσεις και θα βρίσκονται σε σταδιακή ενίσχυση φτάνοντας μέχρι το βράδυ τα 6-7 μποφόρ απο την Κώ και βορειότερα ενώ στα νοτιότερα τμήματα δεν θα ξεπερνάμε τα 4-5 μποφόρ.

Θερμοκρασίες σε μικρή άνοδο 

Βόρεια 19.. -  26°C 
Νότια 20.. - 28°C 

Η υγρασία απο 60% μέχρι 90%


Κυριακή 11 Οκτωβρίου

Συννεφιασμένος όλο το 24ωρο με πιθανότητα για κάποιες παροδικές ψιχάλες η βροχούλα μέτριας έντασης το μεσημέρι σε Πάτμο , Λέρο , Κάλυμνο , Κώ και Ρόδο.

Οι Άνεμοι παραμένουν νοτιάδες φτάνοντας τα 5-6 ίσως στα βόρεια και πάλι τα 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση απο τα μεσάνυχτα.

Θερμοκρασίες σε μικρή πτώση

Βόρεια 18.. -  25°C 
Νότια 20.. - 27°C 

Η υγρασία σε άνοδο απο 75% μέχρι 95%

Λίγα λόγια για την μεταβολή του καιρού στην χώρα μας

Όπως είχαμε πεί περιμένουμε βαρομετρικό χαμηλό να επηρεάζει την χώρα μας απο αύριο το πρωί και θα δώσει αρχικά βροχές μέτριας έντασης στα δυτικά.
Την Κυριακή όμως της πρωινές ώρες θα δώσει ισχυρές καταιγίδες κυρίως και πάλι τα δυτικά και κεντρικά.
Επίσης είχαμε πεί πως θα έπαιζαν ρόλο κάποιοι παράγοντες για να κατηφορίσει και πρός τα Δωδεκάνησα το συγκεκριμένο χαμηλό ωστόσο μέχρι στιγμής αυτοί οι παράγοντες δεν εμφανίστηκαν και θα αρκεστούμε στους ισχυρούς νοτιάδες που θα περιέχουν και με λίγη Αφρικάνικη σκόνη και με κάποιες ψιχάλες εδώ κι εκεί χωρίς να μην δημιουργούν πρόβλημα.

Την Δευτέρα όμως ίσως έχουμε κάποια έκπληξη της πρωινές ειδικά ώρες όμως θα πούμε περισσότερα γι αυτό στην Κυριακάτικη πρόγνωση μας.
Να περνάτε καλά.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιάννης Μανωλάς

Κυκλώνας Ρόδου


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιο σας