Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου 2015


Του Σάκη Αρναούτογλου σε συνεργασία με το Weather2Umbrella Co. - Ελλάδα.

Γεια σας φίλες και φίλοι!


Πολλά είναι τα μηνύματα σας σχετικά με την αναλογική πρόγνωση του Φλεβάρη την οποία και δεν δημοσίευσα στα τέλη του προηγούμενου μήνα όπως έκανα τον περασμένο Νοέμβρη και Δεκέμβρη.

Θα πρέπει να σας πω ότι για να βγει μια τέτοια μηνιαία πρόγνωση θέλει εκτός από δουλειά και πολύυυυ χρόνο ανάλυσης και επεξεργασίας των παρελθοντικών στοιχείων.
Αυτό που πρόλαβα να βγάλω τις τελευταίες ημέρες είναι μια ΠΙΘΑΝΗ ΕΞΕΛΙΞΗ για το τελευταίο πενθήμερο του Φλεβάρη.
Τονίζω το "ΠΙΘΑΝΗ" γιατί σε καμία περίπτωση η παρακάτω προσπάθεια δεν αποτελεί πρόγνωση όπως αυτή γίνεται με την βοήθεια των παγκόσμιων αριθημτικών μοντέλων πρόγνωσης για τις επόμενες 5-7 ημέρες.

Οπως όλες οι μακροχρόνιες εκτιμήσεις καιρού έτσι κι αυτή είναι εντελώς πειραματική και ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΓΝΩΣΗ και καλό θα είναι να ΜΗΝ χρησιμοποιηθεί ως βάση για προγραμματισμό εργασιών ή δραστηριοτήτων!

Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ αυτή βασίζεται στην μελέτη και την ανάλυση των δεικτών της Βορειοατλαντικής Ταλάντωσης ΝΑΟ, (των συσχετισμών δηλαδή της ατμοσφαιρικής πίεσης στο βόρειο ημισφαίριο μεταξύ Ισλανδίας και Αζορών), καθώς και τη σύγκριση της διάταξης των βαρομετρικών συστημάτων τα τελευταία 70 χρόνια στην Ευρώπη
Σύμφωνα λοιπόν με όλα τα παραπάνω το τελευταίο πενθήμερο του Φλεβάρη δεν αποκλείεται να κυλησει με αρκετές βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας και κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και νότια, πολύ ισχυρούς κατά διαστήματα ανέμους κυρίως δυτικής, νοτιοδυτικής συνιστώσας και χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλαδας και πρόσκαιρα πιθανώς σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Σχετικό κρύο στα βόρεια και λίγο έως αρκετά πιο μαλακό καιρό στην υπόλοιπη χώρα.. Η Κρήτη και τα πολύ νότια - νοτιοανατολικά νησιωτικά τμήματα ίσως έχουν και διαστήματα με πιο ζεστό καιρό! 

Να είστε όλοι καλά

Με εκτίμηση 
Σάκης Αρναούτογλου

Πηγή : Weather2Umbrella Co. - Ελλάδα


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιο σας