Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Ρόδος - Φωτογραφία  Nick Paschaleris

-Με αραιες νεφώσεις και μικρές πιθανότητες για τοπικούς όμβρους περιμένουμε να κυλάει η Πέμπτη στα Δωδεκάνησα όμως την Παρασκευή ο καιρός θα παρουσιασει νέα επιδείνωση απο της απογευματινές ώρες.

Αναλυτικά

ΠΕΜΠΤΗ

Με αραιές νεφώσεις θα κυλάει η μέρα σε όλα τα νησιά του νομού.
Υπάρχει μικρή πιθανότητα να έχουμε κάποια πολύ τοπικού χαρακτήρα μπόρα μόνο στην ανατολική Ρόδο της μεσημβρινές ώρες και στην Λέρο και Πάτμο της πρωινές.
Το 24ώρο θα τελειώσει με σχεδόν ξάστερο ουρανό.

Οι άνεμοι στρέφονται και πάλι απο νότιες διευθύνσεις και θα ενισχύονται συνεχώς φτάνοντας μέχρι την νύχτα τα 6-7 μποφόρ.

Θερμοκρασίες

Βόρεια 11.. έως 15°C   
Νότια 12.. έως 16°C   
Ορεινά 9 έως 14°C    

Υγρασία 60% - 85%   


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Με μεγάλα ανοίγματα στον ουρανό θα ξεκινήσει η μέρα σε όλα τα τμήματα όμως οι αραιές νεφώσεις και η μεταφοράς Αφρικάνικης σκόνης θα χαρακτηρίζουν τελικά την μέρα ώς θολή και μουντή.
Απο της μεσημβρινές ώρες σταδιακά οι νεφώσεις θα πυκνώνουν και το απόγευμα θα ξεκινήσουν να δίνουν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.
Τα συνοδευτικά τους τα ξέρετε (αστραπόβροντα, χαλάζι).
Το ξεκίνημα το περιμένουμε στα βορειότερα νησιά ενώ σταδιακά θα επεκταθούν στα κεντρικά και νότια.
Μέχρι τα μεσάνυχτα θα έχουν επηρεαστεί όλα τα τμήματα και οι καταιγίδες περιμένουμε να είναι ισχυρές κατά τόπους γι αυτό η προσοχή που πρέπει να επισημάνουμε είναι δεδομένη.


Οι άνεμοι παραμένουν νοτιάδες και θα ακουμπήσουν μέσα στο μεσημέρι τα 8 μποφόρ όμως απο το απόγευμα θα στρέφονται απο δυτικές διευθύνσεις πέφτοντας μέχρι την νύχτα στα 4-5 μποφόρ.

Θερμοκρασίες σε μικρή άνοδο
Βόρεια 13.. έως 17°C   
Νότια 14.. έως 18°C   
Ορεινά 10 έως 15°C    

Υγρασία 50% - 80%  

Να είσαστε καλά.  

Γιάννης Μανωλάς   


ΚΥΚΛΩΝΑΣ ΡΟΔΟΥ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιο σας