Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015


-Ισχυρές βροχές και την Τρίτη στα Δωδεκάνησα αυτή την φορά κυρίως στα νοτιότερα τμήματα.

Αναλυτικά

Με νεφώσεις θα ξεκινήσει η μέρα που απο της προμεσημβρινές ώρες θα πυκνώνουν και θα ξεκινήσουν να δίνουν βροχές.
Βροχές μέτριας έντασης περιμένουμε σε Κάλυμνο, Λέρο, Νίσυρο, και Τήλο το μεσημέρι και για το υπόλοιπο της ημέρας ο καιρός θα παραμείνει άστατος με πιθανότητα για μπόρες μέχρι το βράδυ.

Κάσος και Κάρπαθος το πρωί έχουν πολλές πιθανότητες για ισχυρή καταιγίδα όμως στην συνέχεια ο καιρός θα παραμείνει συννεφιασμένος με ψιχαλίσματα ανα διαστήματα ενώ περιμένουμε και ανοίγματα.

Ισχυρές βροχές στην Κώ απο το μεσημέρι μέχρι το βράδυ με διαλείμματα χρειάζεται προσοχή !
 
Στην Ρόδο περιμένουμε δυναμικά φαινόμενα μέσα στο μεσημέρι που θα συνοδεύονται απο ηλεκτρική δραστηριότητα και πιθανές χαλαζοπτώσεις.
Μέχρι το βράδυ χρειάζεται προσοχή σε όλο το βόρειο τμήμα της νήσου και συγκεκριμένα απο την πόλη της Ρόδου, Ιαλυσό, Κρεμαστή, Καλλιθέα, Αφάντου και Αρχάγγελο που φένεται πως εκεί θα έχουμε δυνατές βροχές !
Μάλιστα υπάρχει πιθανότητα να παρουσιάσουν εμμονή τα φαινόμενα στην θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Ρόδο και Καστελλόριζο και δεν αποκλείεται να επιστρέφουν συνεχώς μέχρι τα μεσάνυχτα.

Ισχυρά επίσης θα είναι τα φαινόμενα στο Καστελλόριζο όλη την ημέρα προσεκτικά και εκεί λοιπόν.

Στα νησιά που δεν αναφερθήκαμε περιμένουμε νεφώσεις και παροδικά ψιχαλίσματα καθ όλο το 24ώρο χωρίς κάτι το ανησηχητικό.

Οι άνεμοι θυλλώδεις βορειάδες 8-9 μποφόρ μέχρι το ύψος της Κώ με γρήγορη εξασθένηση πρίν το μεσημέρι στα 5-6 και στροφή απο ανατολικές διευθύνσεις.

Οι θερμοκρασίες σε μικρή πτώση θα κυμανθούν απο 10.. έως 15°C και απο 11.. έως 15°C στα νοτιότερα. Στα ορεινά απο 7.. έως 11°C βαθμούς.


Υγρασια 65% - 90%

Να είσαστε καλά

Γιάννης Μανωλάς

Κυκλωνας Ρόδου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιο σας