Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014


Επιδεινώνεται συνεχώς ο καιρός στα Δωδεκάνησα και σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία τεράστια προσοχή πρέπει να δείξουν οι κάτοικοι σε όλα τα νησιά του νομού απο απόψε την νύχτα μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης και βλέπουμε.

Συγκεκριμένα απο απόψε το βράδυ πολύ ισχυρά φαινόμενα αναμένεται να πλήξουν όλα τα νησιά ανεξαιρέτως με πολύ μεγάλα ύψη νερού και ραγδαιότητες.
Τα φαινόμενα την στιγμή που θα εκδηλώνονται θα συνοδεύονται απο ισχυρούς ριπαίους ανέμους πλούσιες ηλεκτρικές εκκενώσεις και ισχυρότατες χαλαζοπτώσεις.
Το ίδιο σκηνικό θα επαναλαμβάνεται όλη την νύχτα και το ξημέρωμα θα εχουμε πρόσκαιρη βελτίωση και παύση των φαινομένων μέχρι της προμεσημβρινές ώρες χωρίς να απουσιάζουν όμβροι που έχουν πιθανότητες να δίνουν μπόρες.
Απο το μεσημέρι ο καιρός θα κλείνει και πάλι σε όλα τα τμήματα και θα καταστεί βροχερός με τάση πρός το βράδυ για νέα πολύ ισχυρά φαινόμενα.

Οι άνεμοι θα παραμένουν ενισχυμένοι 7-8 μποφόρ απο νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέχρι το μεσημέρι όπου και θα εξασθενήσουν στα 4-5 μποφόρ και θα στραφούν απο δυτικές συνιστώσες.

Οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν στα βόρεια τμήματα απο 12.. έως 15°C και στα νότια απο 13.. έως 16
°C βαθμούς.

Η υγρασία σε ψηλά επίπεδα σε όλα τα τμήματα 82% - 96%

Θα επανέλθουμε με νέα έκτακτη εκτίμηση αν κριθεί αναγκαίο.

Συνοψίζω με δύο λέξεις , ΕΦΙΣΤΩ  ΠΡΟΣΟΧΗ απο της βραδυνές ώρες μέχρι το πρωί.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας μας να πώ οτι οι εθελοντές απο της 20:00 το βράδυ θα πρέπει να βρίσκονται σε επιφυλακή.

Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας.

Γιάννης Μανωλάς

Κυκλώνας Ρόδου




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιο σας