Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2014


Τη ζωή τους έχουν χάσει τουλάχιστον δύο άνθρωποι από τον κυκλώνα Χουντχούντ που πλήττει τις παράκτιες περιοχές του ινδικού κρατιδίου Άντρα Πραντές, ενώ περίπου 350.000 αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους για προληπτικούς λόγους, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι. 

Ο κυκλώνας έφτασε σήμερα το πρωί στο λιμάνι του Βισακαπατνάμ προκαλώντας σφοδρές βροχοπτώσεις και ανέμους που φτάνουν τα 200 χιλιόμετρα την ώρα, δήλωσε ο Λ. Σ. Ράθορ διευθυντής της Ινδικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. «Δύο άνθρωποι, ένας άνδρας και μία γυναίκα, σκοτώθηκαν σε περιστατικά κατάρρευσης σπιτιών και πτώσης δέντρων στο Βισακαπατνάμ», δήλωσε ένας αξιωματούχος. 
Παράλληλα τουλάχιστον 300.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους στο κρατίδιο Άντρα Πραντές και ακόμη 50.000 στο γειτονικό Ορίσα για προληπτικούς λόγους. 

Οι μετεωρολογικές αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους των περιοχών που κινδυνεύουν περισσότερο από τον Χουντχούντ «να παραμείνουν σε ασφαλή σημεία» μέχρι να περάσει ο κυλώντας, αλλά και από τους αλιείς να παραμείνουν στη στεριά.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας θα προσεγγίσει την ξηρά και το νησί Κιούσου ο ισχυρός τυφώνας Βονγκφόνγκ που κατευθύνεται προς τα νησιά της Ιαπωνίας όπως ανακοίνωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία της χώρας. 
Ο τυφώνας έπληξε τα ξημερώματα της Κυριακής το νησί Οκινάουα με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 25 άνθρωποι και να μείνουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα τουλάχιστον 25.000 κτίρια. 

Ο Βονγκφόνγκ είναι ο δεύτερος τυφώνας που πλήττει την Ιαπωνία μέσα διάστημα μίας εβδομάδας. Περίπου 21.000 κάτοικοι στην Οκινάουα κλήθηκαν από τις αρχές να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, καθώς η Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποίησε για ισχυρές βροχοπτώσεις, πλημμύρες, κατολισθήσεις και μεγάλα κύματα. 
Το επίκεντρο του τυφώνα βρισκόταν στις 10:00 (04:00 ώρας Ελλάδας) περίπου 220 χιλιόμετρα δυτικά του νησιού Αμάμι Οσίμα, ενώ κινείται βόρεια-βορειοδυτικά με ταχύτητα 20 χιλιομέτρων ανά ώρα. 
Ο τυφώνας πνέει με ισχυρούς ανέμους που φτάνουν τα 126 χιλιόμετρα την ώρα, ανακοίνωσαν οι αρχές. 
Πριν μία περίπου εβδομάδα ο τυφώνας Φανφόν έπληξε την κεντρική Ιαπωνία, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές. 
Εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων 4 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Σπυριδάκης Σάββας

Κυκλώνας Ρόδου0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιο σας