Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014


Φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί περαιτέρω.

Η σφοδρή χιονοθύελλα που έπληξε χθες τα Ιμαλάια, από την πλευρά του Νεπάλ, έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 24 ξένων ορειβατών και νεπαλών οδηγών.  

Τα συνεργεία διάσωσης εκφράζουν φόβο για τον θάνατο ακόμη πέντε ανθρώπων από τη χιονοστιβάδα, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές στο Κατμαντού.

Οι σοροί 24 ανθρώπων βρέθηκαν στη γνωστή ορειβατική διαδρομή Αναπούρνα και οι διασώστες προσπαθούν να έρθουν σε επαφή με περισσότερους από 100 πεζοπόρους και ορειβάτες που έπεσαν στην χιονοθύελλα, ενώ ανέβαιναν στο βουνό.

Συνολικά 168 άνθρωποι κατευθύνονταν τηνΤρίτη προς το Θοράνγκ Λα στα όρη του κεντρικού Νεπάλ, που είναι μέρος της γνωστής ορειβατικής διαδρομής Αναπούρνα, όταν έπεσαν σε μεγάλη χιονοθύελλα. Οι αρχές ανέφεραν ότι 60 άνθρωποι διασώθηκαν τις προηγούμενες ώρες και έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο Τζομσόμ. Εξ αυτών δεκαεννέα σοβαρότερα τραυματισμένοι μεταφέρθηκαν αεροπορικώς σε νοσοκομείο στην πρωτεύουσα Κατμαντού και στην Ποχάρα.

Στο Νεπάλ επικρατούν πολύ κακές καιρικές συνθήκες τις δύο τελευταίες ημέρες εξαιτίας του κυκλώνα Χουντχούντ που έπληξε τη γειτονική Ινδία.

ΠΗΓΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιο σας