Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014


Σε κλοιό ατμοσφαιρικής διαταραχής θα βρίσκονται απο την Πέμπτη τα Δωδεκάνησα.
Το χαρακτηριστικό αυτής της διαταραχής είναι οτι δεν περιμένουμε ένα μόνο σύστημα να περνάει αφήνοντας πίσω του σε αυτή την περίπτωση πολύωρες βροχοπτώσεις μέτριας έντασης αλλά διαδοχικά περάσματα μετώπων που θα συνοδεύονται απο ξεσπάσματα ισχυρών βροχοπτώσεων, χαλαζοπτώσεων και ηλεκτρικών εκκενώσεων.

Ας τα δούμε αναλυτικά 

Ρόδος 

Το πρώτο περασμα μετώπου το περιμένουμε της πρωινές ώρες με τα φαινόμενα να συνοδεύονται απο χαλαζοπτώσεις και ηλεκτρικές εκκενώσεις.
Τα τμηματα που περιμένουμε να επηρεαστούν περισσότερο είναι τα δυτικά, ανατολικά και βόρεια .
Στα νότια πιθανότητες μόνο για ψιχαλίσματα.
Παροδικές νεφώσεις για την συνέχεια αλλά και ανοίγματα στον ουρανό μέχρι το μεσημέρι που θα αρχίσουν να αυξάνονται και πάλι οι νεφώσεις.
Το δεύτερο πέρασμα το περιμένουμε πρός της απογευματινές ώρες με ισχυρότατες βροχοπτώσεις ενώ τα φαινόμενα θα συνοδεύονται και πάλι απο χαλάζι και πλούσια ηλεκτρικά.
Δείξτε προσοχή μέχρι της βραδυνές ωρες που πιθανότατα θα συνεχίσει να επηρεάζεται το νησί ενώ στην συνέχεια ο καιρός θα βελτιωθεί και θα υπάρξουν ανοίγματα στον ουρανό μέχρι τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Θερμοκρασίες
Πόλη : Απο 17.. έως 22°C
Κεντρικά : Απο 15.. έως 20°C
Νότια : Απο 18 έως 23°C 


Ανεμος
Μέχρι της προμεσημβρινές ώρες απο νότιες διευθύνσεις 6-7 μποφόρ στην συνέχεια δυτικός με εξασθένηση στα 4-5 μποφόρ ενώ τα μεσάνυχτα θα στρέφεται και πάλι απο νότιες διευθύνσεις.


Κώς


Πολύ ισχυρά φαινόμενα προβλέπονται της μεσημβρινές ώρες συνοδεία αστραπόβροντων και χαλαζοπτώσεων.
Να δείξουν προσοχή οι κάτοικοι στην πόλη και την ανατολική κυρίως πλευρα της νήσου που θα δέχονται τον μεγαλύτερο όγκο νερού.
Στην συνέχεια θα βελτιωθεί ο καιρός και η μέρα θα τελειώσει με αραιές νεφώσεις.
Θερμοκρασία απο 18.. έως 22°C βαθμούς.

Ο άνεμος μέχρι το μεσημέρι απο νότιες διευθύνσεις 6-7 μποφόρ στην συνέχεια δυτικός με εξασθένηση στα 5 μποφόρ ενώ τα μεσάνυχτα θα στρέφεται και πάλι απο νότιες διευθύνσεις.

Πάτμος, Λέρος, Καλυμνος. Αγαθονήσι, Λείψοι, Ψέριμος


Ισχυρές βροχοπτώσεις ανα διαστήματα μέχρι της μεσημβρινές ώρες στην συνέχεια βελτίωση με αρκετά ανοίγματα στον ουρανό μέχρι το τέλος της ημέρας.
Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται απο αστραπόβροντα και πιθανότατα απο χαλάζι.
Θερμοκρασία απο 15.. έως 20°C βαθμούς

Ανεμοι νοτιάδες μέχρι το μεσημέρι με ένταση τα 6 μποφόρ ενώ στην συνέχεια θα εξασθενήσουν πρόσκαιρα στα 4-5 και θα στραφούν σε δυτικούς μέχρι τα μεσάνυχτα που θα στραφούν και πάλι σε νοτιάδες.

Αστυπάλαια 


Ισχυρές βροχοπτώσεις θα εκδηλώνονται απο το πρωί γύρω απο το νησί όμως οι πιθανότερες ώρες να μπούν θα είναι η μεσημβρινές και απογευματινές.
Στην συνέχεια βελτιωμένος ο καιρός με αραιές νεφώσεις μέχρι το τέλος της ημέρας.
Θερμοκρασία απο 18.. έως 22°C βαθμούς
Ανεμος μέχρι το πρωί απο νότιες διευθύνσεις 6-7 μποφόρ στην συνέχεια δυτικός με εξασθένηση στα 4 μποφόρ ενώ την νύχτα θα στρέφεται και πάλι απο νότιες διευθύνσεις.

Νίσυρος, Τήλος, Σύμη, Χάλκη

Η Σύμη και η Χάλκη έχουν αρκετές πιθανότητες να επηρεαστούν απο το πρωινό πέρασμα στην Ρόδο ενώ η Νίσυρος και η Τήλος ελάχιστες.
Στην συνέχεια ο καιρός θα κυλάει με νεφώσεις όμως απο το μεσημέρι περιμένουμε πολύ ισχυρά φαινόμενα που θα συνοδεύονται απο χαλαζοπτώσεις και αστραπόβροντα.
Οι κάτοικοι να έχουν αυξημένη προσοχή !
Μέχρι το βράδυ θα έχουν σταματήσει τα φαινόμενα και η μέρα θα τελειώσει με αραιές νεφώσεις.
Θερμοκρασία απο 16.. έως 21°C βαθμούς
Ανεμος μέχρι το πρωί απο νότιες διευθύνσεις 6-7 μποφόρ στην συνέχεια δυτικός με εξασθένηση στα 4-5 μποφόρ ενώ τα μεσάνυχτα θα στρέφεται και πάλι απο νότιες διευθύνσεις.


Κάσος, Κάρπαθος

Δυναμικό πέρασμα περιμένουμε της μεσημβρινές πρός απογευματινές ώρες με πλούσια ηλεκτρικά και αρκετή βροχή.
Μέχρι το τέλος της ημέρας θα παραμείνουν αραιές μόνο νεφώσεις με μικρή πιθανότητα την νύχτα να έχει ένα παροδικό πέρασμα ο Όλυμπος Καρπαθου.
Θερμοκρασία απο 19.. έως 24°C βαθμούς.
Ανεμος μέχρι της προμεσημβρινές ώρες απο νότιες διευθύνσεις 6-7 μποφόρ στην συνέχεια απο δυτικές με εξασθένηση στα 4-5 μποφόρ.
Μετά τα μεσάνυχτα θα στραφούν και πάλι απο νότιες διευθύνσεις.


Καστελλόριζο

Μεγάλη πιθανότητα να επηρεάζεται το νησί όλη την ημέρα απο φαινόμενα ισχυρά ανα διαστήματα μέχρι το τέλος της ημέρας.
Ας είναι προσεκτικοί και εκεί οι κάτοικοι.
Θρμοκρασία απο 14.. έως 19°C βαθμούς.
Ανεμος απο νότιοανατολικές διευθύνσεις 5 το πολύ 6 μποφόρ καθ' ολή την διάρκεια της ημέρας.

Η υγρασία σε όλα τα τμήματα θα κυμανθεί απο 60% μέχρι 85%.


Για το ενδεχόμενο που θα υπάρξουν αλλαγές στα προγνωστικά στοιχεία θα το μάθετε άμεσα και έγκαιρα απο την ομάδα μας στο facebook που θα καλυψεί για ακόμη μια φορά live όλη η εξέλιξη της κακοκαιρίας.

Να επισημάνουμε πως στα στοιχεία διαφαίνεται μια δυναμική που θα μπορούσε να δώσει στροβιλισμούς η ακόμα και μεμονωμένους υδροστρόβιλους.
Η επισήμανση ισχύει για όλα τα Δωδεκάνησα.


Να είσαστε όλοι καλά.

Γιάννης Μανωλάς


Κυκλώνας Ρόδου

1 σχόλια:

  1. Ακόμα τώρα (2:45 :: 23/10/2014) ΟΥΤΕ σταγόνα έπεσε ρε παιδιά ..μήπως είναι λάθος οι προβλέψεις της ΕΜΥ ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλιο σας