Δευτέρα, 8 Σεπτεμβρίου 2014


Η επί σειρά ημερών, στροβιλλιζόμενη και αργά προς Ανατολάς κινούμενη ατμοσφαρική διαταρραχή που επηρεάζει όλη σχεδόν την χώρα έμμεσα ή άμεσα ήπια ή βίαια , και η ψυχρή μάζα που την συνοδεύει , απομακρύνεται αργά κι εξασθενεί.

Έτσι η Ελλάδα τις επόμενες ημέρες προοδευτικά , από ένα πεδίο εκτεταμμένων χαμηλών πιέσεων και άστατων ή δροσερών αν θέλετε σχετικά ψυχρών καιρικών συνθηκών σκηνικό, θα χωροθετηθεί σε ένα ομαλότερο πεδίο ατμοσφαιρικό, με απότέλεσμα την συνεχή βελτίωση από κάθε άποψη του καιρού, την άνοδο της θερμοκρασίας, των περιορισμό της αστάθειας και την επαναφορά γενικά στο πιό καλοκαιρινό πρόσωπο του Σεπτέμβρη, με την ζέστη να γίνεται αισθητότατη προς τα μέσα της εβδομάδας πρόσκαιρα λόγω κυρίως της αυξημένης σχετικής υγρασίας και των ασθενών γενικά ανέμων, όμως την νύχτα και νωρίς το πρωί, η ψύχρα σε αναστροφικές υπήνεμες κλειστές εσωτερικές περιοχές θα είναι επίσης αισθητή, ενώ ομίχλες και περιορισμένες ορατότητες, θα παρατηρούνται περί της αυγής.

Από τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας, επανέρχεται το καιρικό ενδιαφέρον!

Ο Ατλαντικός θα βρεί τείχος προς την Ευρώπη από ένα εκτεταμμένο Αντικυκλωνικό πεδίο στην Δυτική Κεντρική και Βόρειο Ευρώπη , με την περιοχή μας να επανατοποθετείται σε άστατες ατμοσφαιρικές συνθήκες.

Μάλιστα αυτή την φορά, πιστεύω πως , προς επαλήθευση και των εκτιμήσεών μου , πως και η Νοτιοανατολική χώρα , έως τα Δωδεκάνησα, θα δεχθεί πρωτοβρόχια και αξιόλογες αναταρράξεις.
Θα δούμε δε και πόσο θα πέσει η θερμοκρασία.

Ολα αυτά με την ανάλογη δόση ρίσκου καθώς θα ξεκαθαρίζει το τοπίο όσο θα περνούν οι μέρες και θα είμαστε εδώ να παρακολουθούμε την εξέλιξη.

Δείτε την αναλυτική πρόγνωση Ελλάδος για την Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου εδώ.

Σπυριδάκης Σάββας

Κυκλώνας Ρόδου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιο σας