Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014


Αντικυκλώνας στον Ατλαντικό, ανοικτά Βορειοδυτικά της Ισπανίας Δυτικά της Γαλλίας.

Εκτεταμένο πεδίο χαμηλών πιέσεων στην ευρύτερη περιοχή Βορείου Ατλαντικού , Βόρειας Ευρώπης.
Πολύ βαθύ βαρομετρικό χαμηλό Βορειοδυτικά της Ισλανδίας 975mb , σε Βόρεια Σκανδιναβία 990mb , με δευτερεύοντα χαμηλά Νοτιότερα και πολύ έντονη μετωπική δραστηριότητα , απασχολεί όλες τις περιοχές εκεί.

Εμάς, αφού πρώτα μας απασχολήσει ως προπομπός το σχετικά αβαθές χαμηλό με την ασθενή μετωπική δραστηριότητα σε Νότια Ιταλία Σικελία το οποίο κινείται Ανατολικά επηρεάζοντας αύριο τα Δυτικά Κεντρικά και Βόρεια  ίσως και κάπως έντονα, ένα πανίσχυρο κι εκτεταμμένο ψυχρό μέτωπο χιλιάδων χιλιομέτρων από Σουηδία Βαλτική θάλασσα έως και την Αυστρία, κινούμενο προς Νοτιοανατολικά, θα μας δώσει μία πολύ πρώιμη κατάσταση προχωρημένου φθινοπώρου στα Νοτιοανατολικά και χειμερινών αποχρώσεων σε Κεντρικές και Βόρειες ορεινές περιοχές.


Οι πολύ ψυχρές αέριες μάζες που το ακολουθούν μεταφερόμενες από θυελλώδεις Βορείους ανέμους, θα επιφέρουν μία τεράστια και απότομη αλλαγή στις καιρικές συνθήκες της χώρας μας, πολύ ασυνήθιστη για τέλη Σεπτεμβρίου.

Θα ήταν φρόνιμο αυτό το Σαββατοκύριακο, να μην προγραμματίσετε εξωτερικές εργασίες, υπαίθριες εκδηλώσεις, εξοχικές εκδρομές.

Τα 9Β στο Αιγαίο, θα είναι το πιό επικίνδυνο στοιχείο του Σαββατοκύριακου, καθώς και τα κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα, κυρίως καθώς το ψυχρό μέτωπο θα σαρώνει την χώρα.

Η Κυριακή, θα έχει στην Ανατολική και Νότια χώρα τολμώ να πώ, εικόνα από τέλη Οκτωβρίου αρχές Νοεμβρίου θερμοκρασιακά και Δεκεμβρίου από πλευράς νέφωσης και διάρκειας φαινομένων.

Τα πρώτα χιόνια, πολύ πρώιμα εφέτος, θα πέσουν στα ψηλά βουνά της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδος.

Ένα άλλο στοιχείο σημαντικό , είναι η εμφάνιση πλήθους υδροστροβίλλων στο Αιγαίο το Σάββατο μετά το μεσημέρι.

Τέλος λόγω ταχείας παρόδου του ψυχρού μετώπου, οι Βόρειοι άνεμοι θα εκκινούν απότομα, με μπουρίνια τοπικά.
Οι θάλασσες είναι πολύ θερμές ακόμη, οι αέριες μάζες που θα μεταφερθούν πολύ ψυχρές άνωθεν, το μίγμα είναι εκρηκτικό και απρόβλεπτο εντελώς.

Σπυριδάκης Σάββας

Κυκλώνας Ρόδου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιο σας