Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014


Άστατος θα είναι ο αυριανός καιρός στα Δωδεκάνησα με παροδικές νεφώσεις αλλά και αρκετές πιθανότητές να δούμε ψιχάλες.

Αναλυτικά

Με νεφώσεις ξεκινάει η μέρα στην Ρόδο και απο το νότιο τμήμα του νησιού όμως όσο θα βαδίζουμε πρός το μεσημέρι οι νεφώσεις αυτές σταδιακά θα πλησιάζουν πρός την πόλη.

Ετσι της μεσημβρινές ώρες θα υπάρχουν πιθανότητες για ψιχάλες η ακόμα και για παροδική βροχούλα στα κεντρικά, δυτικά και βόρειοανατολικά τμήματα ενώ οριακό είναι για το αν θα πέσει κάποια ψιχάλα και στην πόλη του νησιού.

Στα υπόλοιπα νησιά θα πρέπει να περιμένουμε παροδικές νεφώσεις τοπικά αυξημένες και την ημέρα και την νύχτα ενώ απο φαινόμενα οι πιθανότητες είναι αυξημένες σε Κάλυμνο, Κώ, Τήλο, Νίσυρο, Χάλκη.

Οι θερμοκρασίες στα ίδια περίπου επίπεδα ίσως να σημειώσουν μικρή κάμψη λόγο νεφώσεων και θα κυμανθούν στα βόρεια τμήματα απο 19°C έως 26°C βαθμούς ενώ στα νοτιότερα απο 20°C έως 27°C βαθμούς.


Οι άνεμοι περιμένουμε να είναι εξασθενημένοι σε όλα τα τμήματα και θα στραφούν παντού απο νότιες νοτιοδυτικές διευθύνσεις με την ένταση του να μην ξεπερνάει τα 3-4 με δυσκολία τα 5 μποφόρ.

Η υγρασία στην Ρόδο απο 50% μέχρι 85%

Θα ήθελα να σημειώσω πως η προγνωσιμότητα είναι πολύ δύσκολη στην περιοχή μας αυτή την εποχή καθώς δεν περιμένουμε κανένα μέτωπο να κινείται πρός τα Δωδεκάνησα και άρα η όποια πρόβλεψει για υετό περιέχει αρκετό ρίσκο.

Να είσαστε καλά.

Γιάννης Μανωλάς 



Κυκλώνας Ρόδου



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιο σας