Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2014


Προσπαθούν να πλησιάσουν τα νησιά των Δωδεκανήσων οι αστάθειες που κυριολεκτικά σαρώνουν το τελευταίο διάστημα τον Ηπειρωτικό κορμό της χώρας, όμως η θερμή θάλασσα αυτή την περίοδο στην ευρύτερη περιοχή το καθιστά αδύνατον.
Κατά συνέπεια ακόμα μια πρόγνωση μας θα βασιστεί μόνο σε πιθανότητες.

Αναλυτικά λοιπόν για αύριο Τετάρτη.

Κάσος, Κάρπαθος, Καστελλόριζο


Για την Κάσο και την Κάρπαθο ψιχαλίσματα προβλέπονται τα ξημερώματα όμως η μέρα θα ξεκινήσει με αραιές μόνο νεφώσεις θα κυλίσει με ηλιοφάνεια και θα τελειώσει και πάλι με νεφώσεις.

Στο Καστελλόριζο η μέρα θα ξεκινήσει με νεφώσεις και
 απειλή για βροχή που ίσως αυτή η απειλή εξελιχθεί λίγο πρίν της προμεσημβρινές ώρες με την μορφή μπόρας.
Μέχρι το απόγευμα οι πιθανότητες να δίνει ψιχάλες ανά διαστήματα είναι μεγάλη ενώ απο το απόγευμα και μετά ο καιρός θα βελτιωθεί και η μέρα θα τελειώσει με ηρεμία και ξάστερο ουρανό.
Να σημειώσω πως δεν αποκλείεται μέσα στο μεσημέρι να έχουμε βροχή χαμηλής έντασης με διάρκεια στο νησί.

Αστυπάλαια


Η μέρα ξεκινάει υπέροχα και έτσι κυλάει όμως απο το απόγευμα θα εμφανίζονται νεφώσεις που το βραδάκι έχουν μεγάλες πιθανότητες να δώσουν παροδική μπόρα.

Κώς, Κάλυμνος, Ψέριμος


Η μέρα ξεκινάει με αραιές νεφώσεις με πιθανότητες της προμεσημβρινές ώρες να πυκνώσουν και να δώσουν ψιχαλίσματα στην Ψέριμο στο Βαθύ της Καλύμνου και στον υδροβιότοπο της Κώ.
Πολύ γρήγορα θα σταματήσουν και οι νεφώσεις θα περιοριστούν στα Μικρασιάτικα παράλια.
Ετσι ο καιρός θα καταστεί σχεδόν αίθριος μέχρι το τέλος της ημέρας.

Χάλκη, Τήλος


Αραιες νεφωσούλες το πρωί στην Χάλκη αραιές νεφώσουλες απο το μεσημέρι και στην Τήλο.
Σε αυτό το μοτίβο θα κυλίσει και θα τελειώσει η μέρα χωρίς να περιμένουμε κανένα φαινόμενο.

Ρόδος


Νεφώσεις της πρωινές ώρες στο όρος Αττάβυρος και στον Προφήτη Ηλία.
Θα απλωθούν λιγάκι μέσα στην μέρα στα κεντρικά και δυτικά τμήματα χωρίς ωστόσο να έχουν την παραμικρή πιθανότητα για να δώσουν κάποιο φαινόμενο.


Στο υπόλοιπο νησί η μέρα θα ξεκινήσει και θα κυλίσει πολύ καλά ενώ θα τελειώσει με αραιές νεφώσεις αυτή την φορά στα ανατολικά.
Οπτική επαφή με δυναμικές αναπτύξεις θα έχουν οι κάτοικοι της πόλης της μεσημεριανές ώρες απο τα παράλια της γειτονικής χώρας.

Τα νησιά που δεν αναφέρθηκαν θα έχουν αίθριο καιρό όλο το 24ώρο ενώ θα βλέπουν νεφώσεις απο μακρινή απόσταση κυρίως στα θαλάσσια τμήματα.

Άνεμοι

Οι άνεμοι θα ενισχυθούν σε όλα τα τμήματα και θα φτάσουν τα 5-6 ίσως για λίγο στην θάλασσα Ρόδου και το Καρπάθιο ακόμα και τα 7 μποφόρ απο βορειοδυτικές διευθύνσεις.

Θερμοκρασίες

Οι θερμοκρασίες σε μικρή πτώση θα κυμανθούν στα βόρεια νησιά απο 18.. έως 26°C βαθμούς και στα νότια απο 19.. έως 27°C βαθμούς.
Αίσθηση ψύχρας θα υπάρχει το πρωί καθώς η αυξημένη υγρασία ευνοεί.

Η υγρασία στην Ρόδο απο 60 μέχρι 90%.

Να είσαστε καλά.

Γιάννης Μανωλάς

Κυκλώνας Ρόδου
0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιο σας