Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2014


Καλησπέρα σας φίλες και φίλοι μου.

Τσαγκαράκι Μετόχι , ημιορεινά Νοτιοδυτικά του Ηρακλείου Κρήτης , στα 320m περίπου , με θερμοκρασία 24,6οC , υψηλή σχετική υγρασία στο 77% , 1012mb ατμοσφαιρική πίεση , λίγες υπολειμματικές νεφώσεις και νηνεμία.

Στο τέλος , άλλης μίας ημέρας , με ασταθείς συνθήκες στο νησί της Κρήτης , με νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευμετινές κυρίως ώρες και τοπικούς όμβρους , γύρω από ορεινές περιοχές.

Οι ασταθείς συνθήκες που παρουσιάζει ο Σεπτέμβριος από το ξεκίνημά του συνεχίζονται.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες εκδηλώθηκαν την Κυριακή 14/09 στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας, με τα μεγαλύτερα ύψη να σημειώνονται στη Μακεδονία και την Ήπειρο. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής κατεγράφησαν στις περιοχές: Πολύγυρος 40.6 mm, Αμύνταιο Κοζάνης 28.2 mm, Κιλκίς 19.6 mm, Μέτσοβο 19.2 mm, Αργος 17.6

mm, Φωτολίβους Δράμας 16.6 mm, Βαρικό Φλώρινας 14 mm, Πληκάτι Ιωαννίνων 13.2 mm, Βεγορίτιδα 13 mm και Κέρκυρα 10.8 mm.

Προβλήματα προκάλεσαν επίσης , οι ισχυρές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν στα βόρεια προάστια της Αθήνας το μεσημέρι της Δευτέρας 15/09. Ένας οδηγός απεγκλωβίστηκε από ακινητοποιημένο όχημα επί της οδού Αμαρουσίου - Χαλανδρίου, όπου και διακόπηκε η κυκλοφορία για λίγη ώρα. 


Λόγω συσσώρευσης υδάτων σε τμήματα των λεωφόρων Κηφισίας και Μεσογείων, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξαγόταν με δυσκολία και μικρές ταχύτητες. Επίσης, η Πυροσβεστική έχει δεχθεί 35 κλήσεις για άντληση υδάτων και κοπές δέντρων σε περιοχές όπως το Χαλάνδρι, το Μαρούσι, το Νέο Ηράκλειο, η Νέα Ιωνία και η Αγία Παρασκευή. Νωρίτερα, λόγω έντονης συσσώρευσης υδάτων η τροχαία είχε διακόψει την κυκλοφορία και στην υπόγεια διάβαση στην οδό Σπύρου Λούη.

Θα συνεχισθούν οι άστατες καιρικές συνθήκες σε αρκετές περιοχές της Βόρειας και Ανατολικής Ηπειρωτικής χώρας και του Βορειοδυτικού Αιγαίου , από μία νέα αφανή σχεδόν επιφανειακά διαταρραχή στα Βαλκάνια , η οποία κινείται προς την χώρα μας , με ασθενή μετωπική δραστηριότητα.

Πιό αναλυτικά.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Αύριο θα εκδηλωθούν και πάλι φαινόμενα όμβρων και σποραδικών καταιγίδων.

Νυκτερινές ώρες , σε ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ , ΔΥΤΙΚΟΤΕΡΗ ΘΡΑΚΗ , ΔΥΤΙΚΟ ΘΡΑΚΙΚΟ ΠΕΛΑΓΟΣ ΚΑΙ ΘΑΣΟ , ΠΙΘΑΝΩΣ ΣΕ ΛΗΜΝΟ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ , ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ , ΘΕΡΜΑΙΚΟ , ΠΑΡΑΚΤΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ , ΕΥΒΟΙΑ ΠΡΟΣ ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΤΙΕΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑ , ΒΟΙΩΤΙΑ ΚΑΙ ΑΤΤΙΚΗ , ΠΙΘΑΝΩΣ ΚΑΙ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟ.


Μία τάση έντασης και σχετικής γενίκευσης των φαινομένω θα παρατηρείται πλην Μακεδονίας και Θράκης που ο καιρός θα υποχωρήσει.
Αργότερα θα επικρατήσουν άστατες καιρικές συνθήκες και σε περιοχές Νοτιοδυτικού Αιγαίου , Δυτικού κοντά στην Κρήτη Κρητικού Πελάγους.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΟΜΒΡΟΥΣ!
ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΙΣΧΥΡΗΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΟΣ ΣΕ ΒΑ ΑΤΤΙΚΗ!

Πρωινές και προμεσημβρινές ώρες , ανάλογα φαινόμενα θα εκδηλωθούν και σε περιοχές ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ , ΣΠΟΡΑΔΩΝ , ΛΟΙΠΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ , θα αναταρραχθεί με όμβρους τοπικά και η εσωτερική Κρήτη προς το μεσημέρι.


ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟΥΣ ΟΜΒΡΟΥΣ , ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΙΣΧΥΡΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΣΕ ΝΟΤΙΑ ΕΥΒΟΙΑ , ΕΥΒΟΙΚΟ , ΒΑ ΑΤΤΙΚΗ , ΠΑΡΑΚΤΙΑ ΠΙΕΡΙΑΣ ΛΑΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΘΕΡΜΑΙΚΟ.
Θα βελτιωθεί δε ο καιρός σε Βόρειοανατολικό Αιγαίο , Θρακικό και Χαλκιδική πλην Νοτίου.

Οι μεσημβρινές μεταμεσημβρινές και απογευματινές ώρες , θα δώσουν αστάθεια με παρόμοια φαινόμενα και σε πιό εσωτερικές περιοχές της Ηπειρωτικής χώρας όπως , ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ , συνοριακές με Βουλγαρία περιοχές ΘΡΑΚΗΣ , ΠΙΝΔΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ με βελτίωση προς το βράδυ , ο καιρός πλην ΕΥΒΟΙΑΣ και ΝΟΤΙΩΝ ΣΠΟΡΑΔΩΝ και ΑΤΤΙΚΗΣ θα βελτιωθεί σχεδόν παντού , όμβροι αργότερα σε Σαμοθράκη , πιθανές αναταρραξούλες αργότερα σε Κυκλάδες και Βορειοανατολική Κρήτη.

Το Νότιο Ιόνιο , ίσως προς το απόγευμα και μετά να εμφανίσει ανοικτά πυρήνες ασταθείας.

Από το βράδυ κι προς το τέλος της ημέρας , προοδευτικά θα καταστεί και πάλι άστατος , στο μεγαλύτερο τμήμα του ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ , ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ , ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ , ΣΠΟΡΑΔΩΝ , ΕΥΒΟΙΑΣ προς Αιγαίο , ΑΝΤΟΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ , ενώ σε ααταθείς συνθήκες με πιθανούς όμβρους , θα εισέλθουν ΚΥΚΛΑΔΕΣ , ΒΟΡΕΙΟΤΕΡΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΠΕΛΑΓΟΣ , ΒΟΡΕΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ ΚΑΙ πιθανώς η ΚΑΡΠΑΘΟΣ.

ΑΝΕΜΟΙ

ΙΟΝΙΟ ΠΕΛΑΓΟΣ

ΒΔ ρεύμα καθόλο το μήκος του Πελάγους , από την Κέρκυρα έως Νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου , τα Επτάνησα κι ολόκληρη την ακτογραμμή από Ηγουμενίτσα στην Ήπειρο , έως Μεθώνη στην Πελοπόννησο.
3.....4 , τοπικά 5Β , ενώ ανοικτά των Επτανήσων θα έχουμε κι 6άρια , κυρίως μεταξύ Κέρκυρας και Κεφαλλονιάς και Νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου.

Τάση εξασθένησης από τα Βόρεια , αναμένεται τις προμασημβρινές ώρες , η οποία θα διακοπεί πρόσκαιρα το μεσημέρι και το απόγευμα από τα πιό ΔΒΔ ρεύματα αύρας που θα δημιουργήσει η θέρμανση της ξηράς στις χερσαίες περιοχές της Δυτικής Ελλάδος που θα δώσει και μία πρόσκαιρη ενίσχυση στα 7Β Νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου , συνεχιζόμενη όμως από το βράδυ και μετά , με την νύχτα να βρίσκει πιό ηρεμους τους ΒΔ στο Πέλαγος , με κάποια 4άρια μονάχα στα Νοτιότερα τμήματα.

ΠΑΤΡΑΙΚΟΣ, ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ, ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΣ, ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΥΘΗΡΩΝ

Στον Πατραικό Κόλπο , εκτός από τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε και αύρες θαλάσσιες ΔΒΔ έως 4Β θα πνεύσουν , αναμένεται νηνεμία ή υποπνέοντες άνεμοι.

Ο Κορινθιακός απόψε και αύριο το βράδυ θα έχει υποπνέοντες Δ και νηνεμίες , την ημέρα Α ΒΑ και πάλι υποπνέοντες.

Ο Αργοσαρωνικός θα έχει απόψε νηνεμία και την νύχτα έως το ξημέρωμα αύρες εξ Αττικής , η ημέρα θα κυλήσει με νηνεμία σχεδόν , ενώ από το μεσημέρι και μετά στα ανοικτά , θα υπάρξει τάση πνοής Β ανέμων ασθενών.

Η θάλασσα Κυθήρων όλο το 24ωρο , θα έχει νηνεμία Ανατολικά των Κυθήρων και Δ ΒΔ ανέμους 3...4 και την ημέρα κυρίως το απόγευμα 5Β πρόσκαιρα , σταθερά Δυτικά των νησιών.

ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ, ΘΡΑΚΙΚΟ ΠΕΛΑΓΟΣ, ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ο Θερμαικός , θα έχει νηνεμία , πρόσκαιρα την ημέρα ΝΑ αύρα έως 3Β , ενώ αργά το βράδυ στα ανοικτά , θα επικρατήσουν ασθενείς ΑΒΑ άνεμοι.

Στο Θρακικό Πέλαγος και την Θάσο θα πνέουν γενικά ΑΒΑ άνεμοι 2....3 και στα Ανατολικά 4 και πρόσκαιρα στα ανοικτά προς τα Νότια 5Β τις πρωινές ώρες.


Το μεσημέρι και το απόγευμα η θερμαινόμενη ξηρά της Θράκης προσπαθώντας να δημιουργήσει θαλάσσια Ν αύρα , θα ανακόψει εντελώς πρόσκαιρα Δυτικά της Θάσου κάθε πνοή και θα εξασθενήσει του ΑΒΑ Ανατολικά αυτής.

Επαναφορά δριμύτερη των ΒΑ ανέμω από το απόγευμα και μάλιστα με ενίσχυση έως τα 5 ίσως κι 6Β στα ανοικτά , αργά το βράδυ.

Λήμνος Σαμοθράκη και Βόρειο Αιγαίο γενικότερα , θα έχουν ΒΑ ρεύματα , τα οποία αργότερα θα φθάσουν και τα 6Β στα νησιά και ανοικτά Νοτιοανατολικά της Χαλκιδικής , πρόσκαιρα θα εξασθενησουν το μεσημέρι και το απόγευμα , όμως μία εκ νέου έκχυση αυτών των ΒΑ , αναμένεται από το βράδυ προς τα Νοτιοδυτικά , με τάση συνεχούς ενίσχυσης , ίσως κι 7Β αργά σε Σαμοθράκη.

Οι Σποράδες θα έχουν νηνεμία και μονάχα η Σκύρος θα έχει Βοριαδάκια , όμως προοδευτικά θα επικρατήσου ΒΑ άνεμοι έως και 5Β τις προμεσημβρινές κυρίως ώρες.
Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα επικρατήσει πρόσκαιρα νηνεμία εναλλασόμενη και Βοριαδάκια και αύρες Α ΒΑ προς την θερμότερη Θεσσαλία.
Από το βράδυ , βαθμαιαία ΒΑ άνεμοι θα επικρατούν , με τάση ενίσχυσης.

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΕΥΒΟΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ , ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΠΕΛΑΓΟΣ

Οι επόμενες ώρες , θα κυλήσουν με νηνεμία , τμήματα σε Κεντρική και Νότια Εύβοια προς Αιγαίο , Βόρειότερων και Ανατολικότερων Κυκλάδων στις παρυφές του συμπλέγματος θα έχουν ένα Β ΒΔ ρεύμα ασθενές , όπως και το Δυτικό Κρητικό έναεπίσης ασθενές Δ ρεύμα.

Με αργό και σταθερό ρυθμό προοδευτικά, τα Β ΒΔ ρεύματα θα επεκταθούν ενισχυόμενα έως και τα 6Β τοπικά μεσοπελαγα στο Κεντρικό Αιγαίο , την Νοτια Εύβοια , τις περισσότερες Κυκλάδες , ενώ Νοτιοδυτικό Αιγαίο και Δυτικό Κρητικό , θα έχουν ηρεμία , διακοπτόμενη πρόσκαιρα το μεσημέρι και το απόγευμα από αύρες προς θερμές Πελοπόννησο ΝΑ και Κρήτη ΒΔ ασθενείς.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΠΕΛΑΓΟΣ, ΚΑΡΠΑΘΙΟ ΠΕΛΑΓΟΣ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Δίκην ετησιών Βοριάδες , ΒΑ στο ύψος της Λέσβου , Β της Χίου και ΒΔ από Σάμο Ικαρία και Νοτιοανατολικότερα , πιό Δ μεταξύ Ρόδου και Καστελόρριζου , θα πνέουν με εντάσεις έως και 5Β ανοικτά των νησιών κυρίως , μεταξύ νησιών και Μικρασιατικών ακτών θα επικρατούν πιό ήρεμες συνθήκες με εναλλαγές νηνεμίας , οι οποίες θα διακοπούν πρόσκαιρα κι εδώ το μεσημέρι και το απόγευμα από Δ ΒΔ στα Βόρεια και ΔΝΔ στα Νότια θαλάσσιες προς την θερμή Τουρκία αύρες , έως 5Β πρόσκαιρα.

Σε Ανατολικό Κρητικό Πέλαγος και Καρπάθιο , αναμένονται σταθερά ΒΔ ρεύματα 3...5Β , προοδευτικά ενισχυόμενα στα 6Β , μετά το μεσημέρι , ενώ θαλάσσιες αύρες προς την θερμή Κρήτη ΒΒΔ, θα πνεύσουν το μεσημέρι και το απόγευμα σε όλο το Κρητικό.
ΒΔ άνεμοι θα επικρατήσουν μετά το μεσημέρι σταθερά και σε όλο το Κρητικό Πέλαγος , Ανατολικότερα του νομού Ρεθύμνης.

ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΔΥΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ, ΘΑΛΑΣΣΑ ΓΑΥΔΟΥ, ΛΥΒΙΚΟ ΠΕΛΑΓΟΣ

ΒΔ έως και 6Β θα πνέουν σε Δυτικό Λυβικό Γαύδο με προοδευτική έως το μεσημέρι εξασθένηση , ενώ έως το βράδυ με μία πρόσκαιρη επαναφορά το απόγευμα θα αποτραβηχθούν Δυτικότερα της Γαύδου.

Ηρεμία Δυτικότερα της Κρήτης με ΒΔ 5Β στα πολύ ανοικτά και την Ελαφόνησο , ενώ το υπόλοιπο Λυβικό Πέλαγος , θα έχει ηρεμία , την οποία και εδώ , θα διακόψεουν πρόσκαιρα το μεσημέρι και το απόγευμα Δ ΝΔ αύρες προς την θερμή Κρήτη.

Στην Ηπειρωτική χώρα και την Πελοπόννησο , θα έχουμε νηνεμία και τοπικές πνοές αυρών ξηράς το ξημέρωμα και θάλασσας τις θερμές ώρες στα εσωτερικότερα τμήματα , ενώ στα παράκτια την ηρεμία , θα διακόψουν οι μεσημβρινές και απογευματινές θαλάσσιες αύρες των 4Β γενικά και 5Β ίσως τοπικά και πρόσκαιρα.
Εξαιρέσεις , η Ανατολική Θράκη με ΒΑ 4...5Β και Νοτιοδυτική Πελοπόννησος με ΒΔ 4...5Β επίσης , σταθερούς , με μικρή ενίσχυση και εξασθένηση αντίστοιχα προς το βράδυ.

Να σημειώσω εδώ , πως στις περιοχές όπου αναμένονται καταιγίδες , ίσως τοπικά πριν και κατά την εκδήλωσή τους , να παρατηρηθούν σφοδρότατοι ριπαίοι άνεμοι , υδροσίφωνες , χωνιά κρεμάμενα κάτω από καταιγιδοφότα ''τειχοσύννεφα'' και υδροστρόβιλλοι.
Πιθανότερες περιοχές οι θαλάσσιες από Θερμαικό έως ανοικτά της Βόρειας Εύβοιας.
Σίφων ξηράς ίσως σημειωθεί σε παράκτιες περιοχές Πιερίας , Λαρίσης και Μαγνησίας ή ακόμη και Βορείου Εύβοιας , καθώς και στις Βόρειες Σποράδες!

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ

Η θερμοκρασία , σε συνεχή δειλή τάση υποχώρησης , με τα 30άρια ολοένα και Ανατολικότερα και Νοτιότερα.

Έτσι αύριο η Βόρεια Ηπειρωτική Ελλάδα σε Κεντρικη Ανατολική Μακεδονία και Θράκ ίσως πιάσει και 27οC πρόσκαιρα το μεσημέρι.

Η Δυτική Ηπειρωτική Ελλάδα τους 29οC στα Νοτιότερα τμήματα , η Ανατολική Ηπειρωτική χώρα κανένα 30άρι σε Βορειοανατολική και Νότια Πελοπόννησο και τα νησιά κανένα 30άρι , σε Κύθηρα , Αργοσαρωνικό , Νοτιουτικές Κυκλάδες , εσωτερική Κρήτη και Λέσβο Σάμο.

Οι Βορειοδυτικές Ηπειρωτικές περιοχές , όλες οι παράκτιες Ηπειρωτικές περιοχές , η Θεσσαλία , το Βορειοδυτικό Αιγαίο , Λήμνος Σαμοθράκη , Χίος , Ικαρία , Κυκλάδες , παράκτια Κρήτη , Δωδεκάνησα , θα είναι αρκετά δροσερότερες με μέγιστες όχι άνω των 24 με 27οC.

Και πάλι σε εσωτερικότερες Βορειοδυτικές Ηπεριωτικές περιοχές , Κεντρική Στερεά , Αρκαδία και Οροπέδιο Λασηθίου στην Κρήτη , συνθήκες ρμοκρασιακής αναστροφής , θα δώσουν πολύ χαμηλές ελάχιστες , ίσως και μονοψήφιες.
Δροσερή σχετικά η νύχτα σε όλη την χώρα , με αυξημένη υγρασία και περιορισμένες ορατότητες ή και ομίχλες λίγο πριν και μετά το ξημέρωμα.

ΚΑΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ

Με καλό και ήρεμο καιρό , αυξημένη υγρασία , περιορισμένες ορατότητες ή καιομίχλες λίγο πριν και μετά το ξημέρωμα , θα κυλήσει η νύχτα.
Εκεί στα Χανιά περί του Ακρωτηρίου και στις γύρω θαλάσσιες περιοχές , ίσως εκηλωθεί καμμία πρόσκαιρη μπόρα μέσα στην νύχτα κι έως τις πρώτες πρωινές ώρες.

Με σύννεφα στην Βόρεια πλευρά από το Ηράκλειο και Ανατολικότερα και το Κρητικό και σχεδόν αίθριο καιρό στην υπόλοιπη νήσο , θα ξημερώσουμε , τα οποία συνεχώς θα υποχωρούν Βορειοανατολικότερα και θα ελαττώνονται.

Το μεσημέρι και το απόγευμα και πάλι θα επικρατήσει αστάθεια στο εσωτερικό του νησιού , με πιθανούς όμβρους γύρω από ορεινές περιοχές , αυτή την φορά κυρίως σε Ψηλορείτη , Αστερούσια , Δείκτη και όρη Σητείας.
Κάποιος ισχυρός όμβρος είναι πιθανός τοπικά.

Το απόγευμα κι έως το βράδυ , θα συννεφιάσει πρόσκαιρα και σε παράκτιες περιόχές , ενώ αργά το απόγευμα , θα συννεφιάζει προοδευτικά στα Ανατολικά του νομού Ηρακλείου και στον νομο Λασηθίου στις Βόρειες πλευρές....Καμμία διάσπαρτη ψιχάλα ή μπόρα , είναι πιθανή από τις βραδυνές ώρες.

Οι άνεμοι και πάλι σε ήρεμα επίπεδα , με σταθερά 4...5Β ΒΔ ρεύματα σε Δυτικό Λυβικό και Ανατολικό Κρητικό και παράκτιες Βορειοατολικές περιοχές , ηρεμία στην υπόλοιπη Κρήτη , με θαλάσσιες αύρες το μσημέρι και το απόγευμα 2...4Β γενικά.
Μία επικράτηση ΒΔ ανέμων στην Βόρεια Κρήτη από το Ρέθυμνο και Ανατολικότερα , διαφαίνεται προς το βράδυ και μετά.

Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα , έως τους 30οC και κάτι σε Μεσσαρά και Νοτιοδυτική Κρήτη , έως 27οC στις παράκτιες περιοχές , όχι πάνω από 29οC στις εσωτερικότερες πεδινές περιοχές.

Αρκετή ψύχρα έως και κρύο σε περιοχές όπως στα οροπέδια Ασκύφου Χανίων και Λασηθίου , με μονοψήφιες πιθανώς ελάχιστες νωρίς το πρωί.

Αρκετά αξιοπρόσεκτες βροχοπτώσεις , με έλευση ψύχρας και ισχυρών Βοριάδων , αναμένονται στην Βόρεια Κρήτη , απο την Τετάρτη το απόγευμα και μετά , ενώ φθινοπωρινό σκηνικό φαίνεται να στήνεται την Πέμπτη , με συννεφιές , ψύχρες , Βοριάδες και όμβρους.

Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας, καλή σας νύχτα.

Σπυριδάκης Σάββας


Κυκλώνας Ρόδου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιο σας