Πέμπτη, 29 Μαΐου 2014


Επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός απο την Πέμπτη στα Δωδεκάνησα με της βροχές να επηρεάζουν ήδη αρκετά νησιά στα βόρεια τμήματα.
Την Παρασκευή περιμένουμε τον καιρό πολύ άστατο σε ολόκληρο τον νομό κυρίως απο τα ξημερώματα μέχρι το πρωί που περιμένουμε βροχές και τοπικά καταιγίδες ανα διαστήματα με τα φαινόμενα πιθανών να συνοδεύονται απο χαλαζοπτώσεις και ηλεκρικές εκκενώσεις.

Πάμε να δούμε πως θα εξελιχθεί ο καιρός την Παρασκεύη με την βοήθεια του προγνωστικού μοντέλου WRF.
Στης 05:00 τα ξημερώματα βροχές ίσως και καταιγίδες θα πρέπει να περιμένουμε στην Ρόδο την Χάλκη την Σύμη και την Τήλο.
Στα υπόλοιπα τμήματα θα υπάρχουν διάσπαρτοί όμβροι που θα εχουν πιθανότητες να δίνουν ολιγόλεπτες μπόρες και καταιγίδες που θα συνοδεύονται απο χαλαζοπτώσεις.

Βροχές και καταιγίδες στης 08:00 το πρωί στην Κω λιγότερα τα φαινόμενα σε Κάλυμνο και Νίσυρο.
Τα υπόλοιπα τμήματα νεφώσεις με τους όμβρους να έχουν πάντα της πιθανότητες που είπαμε.
Βελτιώνεται στης 12:00 ο καιρός σε όλα τα τμήματα με αρκετή ηλιοφάνεια εκτός απο τα δυτικά τμήματα της Ρόδου που νέος όμβρος θα δίνει βροχή ίσως και μπόρα.Στης 15:00 το μεσμέρι ο καιρός επιμένουν οι νεφώσεις σε Ρόδο Σύμη Χάλκη με της πιθανότητες για μπόρα να είναι ακόμα υπαρκτές.Στης 18:00 το απόγευμα μόνο η Ρόδος συνεχίζει να επηρεάζεται απο ελάχιστα φαινόμενα.
Σε όλα τα άλλα τμήματα πλήρης ηλιοφάνεια με της νεφώσεις να εντωπίζονται στα θαλάσσια τμήματα πλέον.
Καθαρός ο ουρανος σε όλα τα Δωδεκάνησα στης 21:00 το βράδυ με κάποιες αραιές συννεφιές να είναι έξω απο τα νησιά μόνο για εφέ.
Το 24ώρο κλείνει με ξαστεριά.


Οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση 4-5 μποφόρ νοτιοδυτικοί σε όλα τα τμήματα ενώ απο το απόγευμα θα στρέφονται σε δυτικούς ιδίας εντάσεως και θα ενθσχυθούν στο Καρπάθιο την θάλασσα Ρόδου και Καστελλορίζου που θα φτάσουν και τα 6 μποφόρ.

Οι θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη της Ρόδου απο 18°C έως 25°C στα κεντρικά απο 17°C έως 25°C και στα νότια απο 19°C έως 27°C βαθμούς.

Η υγρασία απο 50 μέχρι 80%.

Η θερμοκρασία στα βόρεια τμήματα του νομού μας θα κυμανθεί απο 15°C
 έως 23°C βαθμούς και στα νότια απο 17°C έως 26°C.

Να είσαστε όλοι καλά

Γιάννης Μανωλάς 
 Κυκλώνας Ρόδου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιο σας