Παρασκευή, 16 Μαΐου 2014


Η σημερινή εκτίμηση μας βασίζεται αποκλειστικά σε ένα απο τα καλύτερα προγνωστικά μοντέλα καιρού στον κόσμο το WRF που με την υπέροχη γραφική απεικόνιση που διαθέτει θα σας παρουσιάσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τον αυριανό καιρό.

Συνεχίζεται λοιπόν σύμφωνα με το συγκεκριμένο μοντέλο η αστάθεια στην περιοχή μας δίνοντας μάλιστα και πολύ τοπικές βροχούλες η και μπόρες της θερμότερες ώρες της ημέρας.

Αναλυτικά
Στης 05:00 το πρωί ο χάρτης δίνει βροχούλα στα ανοιχτά της Αστυπάλαιας με αρκετές πιθανότητες να περάσει και μέσα απο το νησί.
Αραιές νεφώσεις θα επικρατούν στα υπόλοιπα τμήματα.
Στης 09:00 ψιχάλα φένεται πως θα έχουμε σε Κώ πιθανότατα και σε Κάλυμνο ενώ πολύ ασθενή ψιχαλίσματα βλέπουμε εκείνη την ώρα στα ανατολικά και δυτικά τμήματα της Ρόδου.Στης 12:00 βλέπουμε στον χάρτη πως θα γενικευθούν προς τα ανατολικά της Ρόδου οι όμβροι και θα γίνονται μπόρες καθώς θα πλησιάζουμε της θερμότερες ώρες της ημέρας.
Το ίδιο θα συμβεί στους Λειψούς και στην Λέρο.
Στης 15:00 το μεσημέρι ηλιοφάνεια θα επικρατεί σταδιακά στα περισσότερα νησιά μας με της νεφώσεις να περορίζονται στα θαλάσσια τμήματα ενώ ο όμβρος στα αντολικά της Ρόδου θα αρχίσει να ανοίγεται στην θάλασσα.

  

Απο της 18:00 το απόγευμα πολύ καλές πλέον συνθήκες σε όλο τον νομό θα επικρατήσουν και έτσι θα παραμείνουν μέχρι την αλλαγή της ημέρας που θα γίνει υπό πλήρη ξαστεριά.

Οι άνεμοι απο δυτικές διευθύνσεις σε όλα τα τμήματα 4-5 μποφόρ με τάση ενίσχυσης την νύχτα στην θάλασσα Καστελλορίζου μόνο που θα φτάσει τα 6 ίσως και τα 7 μποφόρ.

Οι θερμοκρασίες στην πόλη της Ρόδου απο 15°C έως 21°C βαθμούς στα κεντρικά απο 14°C έως 20°C και στα νότια απο 16°C έως 23°C βαθμούς.

Η υγρασία στην Ρόδο απο 55 μέχρι 85%.

Οι θερμοκρασίες στα βόρεια τμήματα του νομού απο 15°C έως 21°C βαθμούς και στα νότια απο 14°C έως 22°C
.

Να είσαστε καλά

Γιάννης Μανωλάς


Κυκλώνας Ρόδου0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιο σας