Δευτέρα 21 Απριλίου 2014


Τρεις άνθρωποι, περιλαμβανομένου ενός 13χρονου αγοριού, πνίγηκαν και δύο αγνοούνται από τις πλημμύρες που έπληξαν τη Ρουμανία κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Γκαμπριέλ Οπρέα.

Η κακοκαιρία έπληξε κυρίως τα νότια της χώρας, όπου οι ποταμοί υπερχείλισαν μετά τις καταρρακτώδεις βροχές και το λιώσιμο των χιονιών στα βουνά. Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων τοποθέτησαν σακιά με άμμο στις όχθες των ποταμών σε πολλές περιοχές, καθώς αναμένεται να βρέξει περισσότερο τις επόμενες ημέρες.

Πλημμύρες σημειώθηκαν επίσης στη Βουλγαρία και τη Σερβία.

Στη Βουλγαρία πολλοί δήμοι κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς τα νερά από τον ποταμό Λομ πλημμύρισαν σπίτια, δρόμους και γέφυρες μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων BTA. Οι πλημμύρες προκάλεσαν κατολισθήσεις που είχαν ως αποτέλεσμα να σημειωθούν προβλήματα στην κυκλοφορία σε αρκετούς δρόμους στα νότια της χώρας.

Οι αρχές στη Σερβία ανακοίνωσαν σήμερα ότι η κατάσταση είναι κρίσιμη μετά τις πλημμύρες που σάρωσαν πολλές κοινότητες στο Λούτσανι και σε χωριά κατά μήκος του φαραγγιού Όβτσαρ, όπως επίσης και στο Αλέκσινατς στα ανατολικά.

Εκατοντάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και πολλοί άλλοι προβλέπεται ότι θ' απομακρυνθούν καθώς αναμένεται η περαιτέρω άνοδος της στάθμης των υδάτων στη δυτική, κεντρική και ανατολική Σερβία στις επόμενες ημέρες.

Καταστροφικές πλημμύρες, που στοίχησαν την ζωή σε δεκάδες ανθρώπους, είχαν σαρώσει τα Βαλκάνια το 2005, το 2006, το 2010 και το 2012.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιο σας