Τρίτη 29 Απριλίου 2014


Ανεβαίνουν τα επίπεδα της αστάθειας την Τετάρτη με αποτέλεσμα να γίνονται περισσότερες οι πιθανότητες για μπόρες η ακόμα και παροδικές καταιγίδες στα νησιά των Δωδεκανήσων.

Αναλυτικά

Με αραιές νεφώσεις το ξημέρωμα στην Ρόδο που όσο πλησιάζουμε στης θερμές ώρες της ημέρας θα γίνονται όμβροι και θα μαζεύονται κοντά στα βόρειοδυτικά τμήματα του νσηιού απειλόντας το μεσημέρι με παροδική μπόρα.
Απο της απογευματινές ώρες θα ανοίγονται και πάλι οι νεφώσεις προς την θάλασσα χωρίς να μας αφήνουν οριστικά.
Τελειώνοντας το 24ώρο περιμένουμε τον ουρανό με αραιές νεφώσεις.

Οι άνεμοι συνεχίζουν να πνέουν απο δυτικές διευθύνσεις μέχρι το απόγευμα 4-5 μποφόρ στην συνέχεια εξασθενούν στα 2-3 και στρέφονται σταδιακά μέχρι την νύχτα σε νοτιάδες.

Η θερμοκρασία αμετάβλητη θα κυμανθεί στην πόλη απο 14°C έως 20°C στα κεντρικά απο 13°C έως 21°C και νότια απο 15°C έως 21°C βαθμούς.

Η υγρασία απο 60 μέχρι 95%

Με ακριβώς της ίδιες συνθήκες θα κυλίσει η μέρα σε ολόκληρο τον νομό μας με τα νησιά που βρίσκονται κόντα στα γειτονικά παράλια να συγκεντρώνουν μεγάλες πιθανότητες για καταιγίδες το μεσημέρι.
Συγκεκριμένα απο το ύψος της Ρόδου μέχρι και την Πάτμο στα πολύ ανατολικά κυρίως νησιά θα έχουμε την μεγαλύτερη αστάθεια ειδικά της μεσημβρινές ώρες που θα φέρουν όμβρους και θα δώσουν καταιγίδες.

Δεν αποκλείουμε τοπικά να είναι και ισχυρές.
Τα αστραπόβροντα και πιθανή χαλαζόπτωση περιλαμβάνονται στο καταιγιδοφόρο μενού.
Απο το απόγευμα οι πιθανότητες για βροχή θα λιγοστεύουν και θα έχουμε περισσότερα ανοίγματα στον ουρανό.
Ετσί με αραιές νεφώσεις σε όλα τα τμήματα θα φύγει ακόμα μια ασταθής μέρα.
Καμία πιθανότητα για φαινόμενα σε Κάσο, Κάρπαθο.

Οι άνεμοι στα βόρεια τμήματα απο την Κώ μέχρι τη Πάτμο ισχυροί 5-6 μποφόρ δυτικών κατευθύνσεων απο το απόγευμα θα εξασθενήσουν.
Ασθενείς απο το πρωί στο Καρπάθιο 3-4 μποφόρ επίσης δυτικών κατευθύνσεων.

Οι θερμοκρασίες στα ίδια επίπεδα με μικρή πτώση στην εκδήλωση των φαινομέων θα κυμανθούν στα βόρεια απο 13°C έως 18°C και στα νότια απο 15°C έως 22°C βαθμούς.

Να περνάτε καλά.

Γιάννης & Σταύρος

Κυκλώνας Ρόδου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιο σας