Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013


Με σχετικά καλές καιρικές συνθήκες θα κυλήσει η Δευτέρα καθώς και η Παραμονή των Χριστουγέννων στις περισσότερες περιοχές της χώρας με μόνο λίγες τοπικές νεφώσεις στις Κυκλάδες και στην Κρήτη ενώ και πάλι θα σχηματιστεί παγετός τις βραδυνές και τις πρώτες πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και δεν πρόκειται να δημιουργήσουν προβλήματα σε αυτούς που θα ταξιδέψουν ακτοπλοϊκώς.Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή θα φτάσει φτάσει στα βόρεια τους 12-13 βαθμούς στα κεντρικά του 13-14 βαθμούς ενώ στην νότια Πελοπόννησο την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τα θερμόμετρα θα πρέπει να δείξουν ακόμα και 16 βαθμούς Κελσίου.

Την ημέρα των Χριστουγέννων ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση ,κυρίως στην νότια Πελοπόννησο στις Κυκλάδες και την Κρήτη όπου οι νεφώσεις θα είναι πυκνές και θα σημειώνονται κατά τόπους βροχές και λίγες σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα των Χριστουγέννων και μετά θα επεκταθούν και σε περιοχές της Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από νοτιοανατολικές διευθύνσεις και στα υπόλοιπα τμήματα του Ιονίου και του Αιγαίου από βόρειες διευθύνσεις αλλά πουθενά δεν θα ξεπεράσου τα 5 Beaufort. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Την Πέμπτη ,δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, ο καιρός,σύμφωνα και με τα τελευταία μετεωρολογικά στοιχεία θα είναι παντού βροχερός με τα φαινόμενα στα δυτικά να έχουν και έντονο χαρακτήρα. Οι άνεμοι θα στραφούν παντού από νότιες διευθύνσεις ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει και νέα μικρή άνοδο.

Τέλος την Παρασκευή αναμένουμε σε ολόκληρη την χώρα κακοκαιρία με τοπικά έντονες βροχές αλλά και θυελλώδεις νοτιάδες που ίσως προκαλέσουν προβλήματα στην ακτοπολοία. Η θερμοκρασία θα σημειώσει και νέα μικρή άνοδο και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιο σας