Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Φώτο Σταύρος Κεσεδάκης

Πέμπτη 12/12/2013

Δεύτερη μέρα σε κατάσταση ψύχους και στο έλεος των ανέμων το νησί.

Οι θυελλώδεις άνεμοι που έπνεαν και συνεχίζουν έως την στιγμή που βγάζουμε αυτήν εδώ την πρόγνωση προκάλεσαν πολλά προβλήμα στο νησί με κορυφαίο περιστατικό την βύθιση του πλοιού Nour M. μέσα στο εμπορικό λιμάνι της Ρόδου.
Καλά εν μέρει νέα είναι πως προβλέπεται μικρή εξασθένηση των θυελλωδών ανέμων και πάλι όμως θα παραμένουν ισχυροί ενώ υπάρχουν πιθανότητες για ασθενέις χιονόπτωσεις στα ορεινά χωριά μας που μπορεί να είναι μικρές όμως δεν μπορούμε να της αποκλείσουμε.
Σίγουρα πάντως απο τώρα ο Αττάβυρος και ο Προφήτης Ηλίας έχουν σύννεφα στης κορυφές τους και έχουν πολύ καλές πιθανότητες να δούν ασθενείς χιονοπτώσεις ελπίζοντας πως θα κατέβουν μέσα στην νύχτα πρός τα ορεινά χωρία μας.
Θα λέγαμε πως θα ήταν ένα πολύ ευχάριστο γεγονός αυτό καθώς είναι κρίμα να τρώμε τόσο κρύο χωρίς αιτία.

Πάμε να δούμε με την σειρά τι θα πρέπει να περιμένουμε για αύριο.

Αναλυτικά
Καιρός : Πυκνές νεφώσεις τα ξημερώματα με πιθανότητα για ασθενείς χιονονερακι στην πόλη που τα ξημερώματα και λόγο της χαμηλής θερμοκρασίες δεν αποκλείουμε να δούμε το φαινόμενο των αερομεταφερόμενων νιφάδων.
Το πρωί αρκετή συννεφιά που οσο προχωρά η μέρα θα επικρατεί και πάλι ο ήλιος και θα συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο μέχρι να σκοτεινιάσει.
Της νυχτερινές ώρες και πάλι θα έχουμε μάζεμα νεφών στης κορυφές των βουνών μας και δεν αποκλείουμε εκ νέου τα μεσάνυχτα να έχουμε ασθενείς φαινόμενα.
Άνεμοι : Θα συνεχίζουν και τα μεσάνυχτα να πνέουν θυελλώδεις όμως πρός τα ξημερώματα της Πέμπτης η έντασή τους αρχικά θα πέσει σε πολύ ισχυρούς 8 μποφόρ πάντα απο βόρειες διευθύνσεις.
Μετά το μεσημέρι ακόμα ένα κλίκ κάτω και πέφτουμε στα 7 μποφόρ στρεφόμενους σε Β-Δ.
Θερμοκρασίες : Στην πόλη απο 2°C νωρίς το ξημέρωμα μέχρί 8°C το μεσημέρι η μέγιστη.
Στα κεντρικά και ορείνα τμήματα απο -2°C έως 5°C βαθμούς
Στα νότια τμήματα απο 3°C έως 9°C βαθμούς εκτός απο τα χωριά που επηρεάζονται απο καταβάτες ανέμους ιδιαίτερα στην πίσω πλευρά του όρους Αττάβυρος και θα έχουν τα ξημερώματα αρνητικές θερμοκρασίες.
Η αίσθηση του ψύχους 3 με 5 βαθμους ποιό κάτω απο της παραπάνω τιμές.
Υγρασία : Σχεδόν ανύπαρκτη ανάμεσα στο 30 με 45%

Να είσαστε όλοι καλά

Ιωάννης Μανωλάς & Σταύρος Κεσεδάκής

Κυκλώνας Ρόδου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιο σας