Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2013


Η νέα κακοκαιρία αναμένετε να επηρεάσει όλα τα Δωδεκάνησα.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία και τα τρεξίματα των μοντέλων έως αυτή την στιγμή που βγάζουμε την πρόγνωση επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει και πάλι ο καιρός στο νησί μας και μάλιστα απο τα ξημερώματα.
Συγκεκριμένα απο της 04:00 τα ξημερώματα θα έχουμε έναρξη βροχοπτώσεων σε μεγάλο τμήμα του νησιού και όσο θα βαδίζουμε πρός το ξημέρωμα αναμένεται τα φαινόμενα θα επηρεάζουν όλη την Ρόδο.
Οι βροχοπτώσεις μέχρι το μεσημέρι θα συνεχίζουν με αυξομειώσεις.
Απο το μεσημέρι και μετά τα φαινόμενα θα ενταθούν και το απόγευμα θα πάρουν την μορφή καταιγίδων με μεγαλή πιθανότητα αυτές να εντοπίζονται δυστυχώς και πάλι στο Βορειοδυτικό τμήμα του νησιού που είναι ήδη επιβαρυμένο.
Το βράδυ αναμένουμε τα φαινόμενα να είναι και ισχυρά και γενικευμένα!
Εχουμε μεγάλες πιθανότητες και πάλι για χαλαζοπτώσεις ενω τα αστραπόβροντα θα περισεύουν για αλλή μια φορά!
Η κατάσταση θα συνεχίσει η ίδια μέχρι τα μεσάνυχτα όπου και η ένταση των φαινομένων θα πέσει και απλα θα συνεχίζετε η βροχή.
Για την Τρίτη θα τα δούμε αύριο καθώς τα προγνωστικά απο ώρα σε ώρα αλλάζουν αν και μια πρώτη εκτίμηση είναι πως θα συνεχιστούν οι βροχές.

Αναλυτικά σε νούμερα η πρόγνωση :
Θερμοκρασία : Απο 14οC έως 19oC βαθμούς
Άνεμοι : Ενισχυμένοι 5-6 και ίσως κάποιες στιγμές το πρωί 7 μποφόρ απο νότιες διευθύνσεις.
Υγρασία : Σε πολύ υψηλα επίπεδα πάνω απο 90% και την ημέρα και την νύχτα!

Ευχαριστούμε πολύ τον μετεωρολόγο της Δημόσιας Τηλεόρασης κύριο Ιωάννη Καλλιάνο για την παραχώρηση του χάρτη στο μπλόγκ μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του.
Υψηλά τα ποσοστά υετού βλέπουμε να δίνει ο συγκεκριμένος χάρτης καθώς είμαστε με σκούρο μπλε χρώμα.  

Υψηλά cape δίνει ο συγκεκριμένος χάρτης κάτι που σημαίνει με απλά λόγια πως αυξάνονται οι πιθανότητες για ισχυρές καταιγίδες λόγω θερμικής αστάθειας.

Πρόγνωση  Ιωάννης Μανωλάς & Σταύρος Κεσεδάκης

Κυκλώνας Ρόδου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιο σας