Σάββατο, 5 Οκτωβρίου 2013


Η μετεωρολογική υπηρεσία της Κίνας σήμανε σήμερα κόκκινο συναγερμό που είναι και το ανώτατο επίπεδο στην κλίμακα των προειδοποιήσεων, για τον τυφώνα Φιτόου, ο οποίος αναμένεται να πλήξει τις ακτές της χώρας το βράδυ της Κυριακής, η το πρωΐ της Δευτέρας, μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα.

Ο Φίτοου, του οποίου το επίκεντρο μετακινείται με μία ταχύτητα περίπου 15 χλμ/ώρα, αναμένεται πλήξει την περιοχή που περικλείεται μεταξύ των επαρχιών Ζεγιάνγκ και Φουτζιάν, ακολουθούμενο από ισχυρότατους ανέμους και ραγδαίες βροχοπτώσεις.

Το εθνικό μετεωρολογικό κέντρο ζήτησε από τις τοπικές αρχές και τους κατοίκους να βρίσκονται σε επιφυλακή και να ακολουθούν τις οδηγίες που θα τους ανακοινώνονται.

Για σήμερα ακυρώθηκαν όλες οι εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις στο Αρχιπέλαγος της Οκινάουα εξαιτίας της έλευσης του τυφώνα, όπως ανακοίνωσε η αντίστοιχη ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία.

Η ίδια υπηρεσία προέβλεψε ισχυρούς ανέμους, ραγδαίες βροχοπτώσεις και επικείμενο κίνδυνο από κυκλώνες, μόλις δύο εβδομάδες μετά την επέλαση του ισχυρού τυφώνα Ουσάγκι από την περιοχή.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιο σας