Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013


Τουλάχιστον 32 είναι οι νεκροί και 135.943 οι πληγέντες από τις καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις από τις αρχές Αυγούστου στον Νίγηρα, σύμφωνα με απολογισμό που έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα ο ΟΗΕ.
Οι πλημμύρες αυτές μπορεί να προκαλέσουν και μια διατροφική κρίση, καθώς έχουν καταστρέψει τις σοδειές, προσθέτει.

«Ο απολογισμός των πλημμυρών συνέχεια αυξάνεται: στις 17 Σεπτεμβρίου 18.841 νοικοκυριά είχαν πληγεί, δηλαδή συνολικά 135.943 άνθρωποι, ενώ 32 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους» , ανακοίνωσε στην Νιαμέι το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) του ΟΗΕ.

Προηγούμενος απολογισμός της κυβέρνησης του Νίγηρα γνωστοποιούσε στις αρχές του μήνα ότι 26 άνθρωποι είχαν χάσει την ζωή τους και 75.347 είχαν πληγεί, όπως και 130.000 στρέμματα καλλιεργειών είχαν πλημμυρίσει ενώ οι ζημιές υπολογίζονταν σε ποσό που αντιστοιχεί σε περίπου 48,8 εκατομμύρια ευρώ.

Ο πρωθυπουργός του Νίγηρα, Μπρίγκι Ραφίνι, απηύθυνε "έκκληση για εθνική και διεθνή αλληλεγγύη για τα θύματα των πλημμυρών".
Οι περισσότεροι πλημμυροπαθείς έχουν εγκατασταθεί σε σχολεία, την ώρα που η νέα σχολική χρονιά έχει καθοριστεί να αρχίσει την 1η Οκτωβρίου.

Επίσης σύμφωνα με την κυβέρνηση, οι μεγάλες βροχοπτώσεις που παρατηρούνται στο γειτονικό Μαλί, μπορεί να οδηγήσουν σε μια σημαντική άνοδο της στάθμης των υδάτων του ποταμού Νίγηρα, και σε νέες πλημμύρες τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, κυρίως σε ορισμένες συνοικίες της Νιαμέι.

ΠΗΓΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιο σας