Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Η 1η Ιουνίου σηματοδοτεί την έναρξη της εποχής των τυφώνων στον Ατλαντικό.
Την 23η Μαΐου του 2013 το κέντρο πρόβλεψης κλίματος NOAA δημοσίευσε την πρόβλεψή του για την εποχή των τυφώνων στον Ατλαντικό για το 2013 και προβλέπουν μια πολύ δραστήρια σεζόν.
Προβλέπει ότι θα μπορούσε να γίνουν τυφώνες (άνεμοι από 74 MPH ή υψηλότερη), συμπεριλαμβανομένων 3 έως 6 μεγάλων σημαντικών τυφώνων(κατηγορία 3, 4 ή 5; με ανέμους από 111 MPH ή υψηλότερους).
Μπορούμε να πούμε η εποχή των τυφώνων στον Ατλαντικό είναι σύμφωνα με τις προβλέψεις της NOAA μία δραστηριότητα άνω του μέσου όρου.
Αναμένεται ότι οι ωκεάνιες και ατμοσφαιρικές συνθήκες στη λεκάνη του Ατλαντικού θα φέρουν πιο ισχυρούς τυφώνες.
Στη συνέχεια, τρεις κλιματικοί παράγοντες για το ατμοσφαιρικό μοτίβο του κλίματος:
1)Ισχυροί Δυτική από την Αφρική μουσώνες (υπεύθυνοι για τη σημερινή εποχή της υψηλής δραστηριότητας των τυφώνων στον Ατλαντικό)
2)Θερμοκρασίες νερού θερμότερες από το μέσο όρο στον τροπικό Ατλαντικό και Καραϊβική Θάλασσα
3)Ασθενής El Niño επηρεάζει έντονα την δραστηριότητα των τυφώνων στον Ατλαντικό.
Η σεζόν φέτος θα πρέπει να παρακολουθείται για τη βελτίωση των μοντέλων πρόβλεψης, τη συλλογή δεδομένων και τη διαδικασία επικοινωνίας των National Hurricane κυκλώνων με το κέντρο μετα-τροπικής.
Ξεκινώντας τον Ιούλιο, ένα νέος σούπερ-υπολογιστής θα τρέχει ένα ενημερωμένο μοντέλο για την έρυνα του καιρού και των προβλέψεων (HWRF), ο οποίος θα παρέχει σημαντικά μεγαλύτερη αναπαράσταση της δομής της καταιγίδας, την προβλεπόμενη ένταση και τον προσανατολισμό της.
Hunter αεροσκάφη θα χρησιμοποιούν τα νέα δεδομένα NOAA Doppler με ραντάρ συνεχούς ροής
Τα Hunter αεροσκάφη που θα χρησιμοποιούνται από την NOAA θα μεταδίδουν τα δεδομένα με ραντάρ Doppler σε πραγματικό χρόνο, ώστε αυτό να βοηθήσει τους μετεωρολόγους να αναλύσουνε καλύτερα και ταχέως τις μεταβαλλόμενες συνθήκες της καταιγίδας, μιας και τα δεδομένα αυτά θα μπορούσαν να βελτιώσουν περαιτέρω το μοντέλο πρόβλεψης.
«Η έναρξη της εποχής των τυφώνων είναι μια υπενθύμιση ότι οι οικογένειες, οι επιχειρήσεις μας και οι κοινότητες θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για την επόμενη μεγάλη καταιγίδα», δήλωσε ο Joe Nimmich, Αναπληρωτής Υπεύθυνος για την αντιμετώπιση καταστροφών τηςFEMA

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιο σας