Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Πνίγηκαν στην Κεντρική Ευρώπη: Φονικές πλημμύρες σε Τσεχία, Γερμανία και Αυστρία
Σαρώνουν οι φονικές πλημμύρες στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη, με την Τσεχία να βρίσκεται αντιμέτωπη με τις χειρότερες πλημμύρες της τελευταίας δεκαετίας. Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό υπάρχουν ήδη πέντε νεκροί και πολλοί αγνοούμενοι. Ο Πρωθυπουργός κήρυξε τις περισσότερες περιοχές της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και υποσχέθηκε να προσφέρει οικονομική βοήθεια προς τους πληγέντες.
austriafloodsΣτην Τσεχία, τουλάχιστον 2.700 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, ενώ στο έλεος του νερού βρέθηκε και το ιστορικό κέντρο της Πράγας.
Κλειστά παρέμειναν πολλά σχολεία ενώ σοβαρά προβλήματα προκλήθηκαν στις δημόσιες συγκοινωνίες, όπως στον υπόγειο σιδηρόδρομο, ο οποίος παρέμεινε κλειστός στην κεντρική Πράγα.
Πρόκειται για τις χειρότερες πλημμύρες που έχουν πλήξει τη χώρα από το 2002 ενώ επί ποδός βρίσκεται ο στρατός αλλά και εθελοντές.
Κλειστή έμεινε η γέφυρα Καρόλου ενώ εργάτες εκκένωσαν και τμήματα του ζωολογικού κήπου της Πράγας.
Το ύψος του νερού στον ποταμό Vltava συνεχίζει να ανεβαίνει και οι αρχές δεν αποκλείουν να φθάσει στα επίπεδα του 2002 όταν είχε καταγραφεί ρεκόρ.

austriaflood2Πλημμύρες σαρώνουν επίσης την Αυστρία, την Γερμανία και την Πολωνία.

Στην Αυστρία ένα άτομο έχασε τη ζωή του και αγνοείται η τύχη άλλων δυο κοντά στο Σάλζμπουργκ.

Στη Γερμανία, μεγάλες καταστροφές καταγράφονται στη Βαυαρία  στη Θουριγγία και τη Σαξονία.
Στο Πάσαου της Βαυαρίας, το ιστορικό κέντρο της πόλης βρίσκεται κάτω από τα νερά και σε πολλά σπίτια έχει διακοπεί για λόγους ασφαλείας η ηλεκτροδότηση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιο σας