Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε πως αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν σε σχολείο του Τσέλιαμπινσκ. Oι τελευταίες πληροφορίες μάλιστα κάνουν λόγο για πάνω από 500 τραυματίες. "Στις 11:00 τοπική ώρα (07:00 ώρα Ελλάδας) δεχτήκαμε πολυάριθμες κλήσεις για τραυματισμούς--κοψίματα και μώλωπες", διευκρίνισε τοπικός αξιωματούχος.
 Βίντεο που δημοσιοποιήθηκε στο Ιντερνετ δείχνει φλεγόμενους μετεωρίτες να διασχίζουν τον ουρανό σε μικρό ύψος και η πορεία τους να δείχνει ότι θα πέσουν στο έδαφος. Σε άλλο βίντεο, οι κάτοικοι παρατηρούν το φαινόμενο στον ουρανό πάνω από τα σπίτια τους και ακούγονται εκρήξεις....

«Σημειώθηκε βροχή μετεωριτών, χωρίς να πέσουν κομμάτια τους στη Γη. Ένας μετεωρίτης εξερράγη πάνω από την περιοχή του Τσέλιαμπινσκ», δήλωσε εκπρόσωπος του τοπικού υπουργείου Αντιμετώπισης Καταστροφών στο πρακτορείο Ιντερφαξ.
Αυτόπτης δήλωσε στο Reuters ότι μία μεγάλη έκρηξη ακούστηκε και δονήσεις έγιναν αισθητές σε κτήριο 19 ορόφων στο κέντρο της πόλης.
Από το κρουστικό κύμα έσπασαν τα τζάμια στο γραφείο του Ιταρ-Τας στο κέντρο του Τσέλιαμπινσκ, σύμφωνα με το πρακτορείο.
Το υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών ανακοίνωσε πως κινητοποίησε 20.000 άντρες και τρία αεροπλάνα ή ελικόπτερα για να επιθεωρήσουν τις περιοχές.
Το υπουργείο κάλεσε τους πολίτες να μην πανικοβάλλονται. "Δεν αποφασίστηκε να απομακρυνθούν πολίτες από τις κατοικίες τους, το επίπεδο ραδιενέργειας είναι κανονικό, σας ζητάμε να μην πανικοβάλλεστε", επισημαίνεται στην ιστοσελίδα του υπουργείου.
Σύμφωνα με τα πρακτορεία ειδήσεων, το φαινόμενο παρατηρήθηκε και στο Καζακστάν.

Συγκλονιστικά video, απίστευτες εικόνες ! 


Η είδηση πως στη Ρωσία και συγκεκριμένα στα Ουράλια οι κάτοικοι έζησαν στιγμές... τρόμου όταν μετεωρίτες που μπήκαν στην ατμόσφαιρα άρχισαν να “σκάνε” στον αέρα, είναι από μόνη της εντυπωσιακή. Φανταστείτε να το βλέπετε κιόλας!



Από τις ισχυρότατες εκρήξεις στα χαμηλά στρώματα της ατμόσφαιρας έσπασαν τζάμια κτιρίων και πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν.
Το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε πως αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν σε σχολείο του Τσέλιαμπινσκ. 





Συγκλονιστικές και οι εικόνες βιβλικής καταστροφής !

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που έχουμε οι τραυματίες ξεπερνούν τους 550 ενώ υπάρχουν και 4 άνθρωποι σε σοβαρή κατάσταση !


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS - rt.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιο σας