Τρίτη, 8 Ιανουαρίου 2013

Σταδιακή μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές κυρίως της ανατολικής και βόρειας χώρας και τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι τα χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά και οι βοριάδες που θα φτάνουν ακόμα και τα 8 μποφόρ στα πελάγη.


ΤΡΙΤΗ 
Περιμένουμε χιονιά κυρίως στη Χαλκιδική, την ανατολική Θεσσαλία και κυριώς στη Μαγνησία και το Πήλιο, τις Σποράδες, την ανατολική Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά συμπεριλαμβανομένης και της Αττικο-Βοιωτίας, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Σε αυτές τις περιοχές δηλαδή θα "χτυπήσει" η κακοκαιρία. Νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις θα έχουμε και σε νοτιότερες πεδινές περιοχές, ενώ θα χιονίσει ακόμη και στα βουνά της Κρήτης και θα πέσει χιονόνερο στις παραθαλάσσιες πεδινές περιοχές. Πιθανότητα για πρόσκαιρες βροχές και χιονόνερο έχουμε ακόμη και στα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε αρκετή ηλιοφάνεια. 

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοανατολικοί και θα φτάσουν στο Ιόνιο τα 6 μποφόρ, στο Αιγαίο όμως θα φτάσουν τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση και θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -6 εως 6 βαθμούς, στα κεντρικά από -3 εως 8 βαθμούς και στα νησιά από 2 εως 10 με 12 βαθμούς κελσίου. 

ΑΤΤΙΚΗ 
Περιμένουμε νεφώσεις πυκνότερες στα ανατολικά και βόρεια του νομού με χιονόνερο στις πεδινότερες περιοχές, χιόνι στις ημιορεινές και ορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1εναν εως 5 βαθμούς κελσίου. 

ΤΕΤΑΡΤΗ 
Το πρωί θα συνεχιστεί η κακοκαιρία και θα κρατήσει εως το μεσημέρι αργότερα όμως από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα εξακολουθήσουν να πνέουν βόρειοι και στα δυτικά θα φτάσουν τα 5 μποφόρ αλλά στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 7 μποφόρ με τάση εξασθένισης από το απόγευμα και μετά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -5 εως 5 βαθμούς, στα κεντρικά από -4 εως 8 βαθμούς και στα νησιά από 4 εως 12 με 13 βαθμούς κελσίου. 

ΑΤΤΙΚΗ 
Περιμένουμε νεφώσεις με λιγότερες βροχές ή χιόνια στις βόρειες και ανατολικές περιοχές αλλά σιγά - σιγά από το απόγευμα ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 εως 7 βαθμούς κελσίου. 

Στο μεταξύ ο Δήμος Αθηναίων έχει παραχωρήσει δημόσιους χώρους προκειμένου  να στεγαστούν οι άστεγοι. κλιμάκια του δήμου μοίρασαν κουβέρτες και τρόφιμα.

Στο δήμο Πειραιά θα παραμείνουν ανοιχτά ΚΑΠΗ όλη τη νύχτα για τους πολίτες που δεν έχουν θέρμανση.

ΡΟΔΟΣ
Στην Ρόδο η θερμοκρασία απο 0 εως 6 βαθμούς κελσίου με μεγάλη πιθανότητα για χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά χωριά και βουνά.
Οι ανέμοι 5-6 μποφόρ σε βαθμιαιά ενίσχυση απο το μεσημέρι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιο σας