Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2012


Μετά από ένα Σαββατοκύριακο ψύχους με βροχές και χιόνια, ο καιρός δεν φαίνεται να θέλει να εναρμονίζεται με τις ημέρες των Χριστουγέννων, και επιφυλάσσει σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας από τις αρχές της εβδομάδας.
Συγκεκριμένα, το Σάββατο αναμένεται πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού στην χώρα. Ένα νέο χαμηλό από τα δυτικά σε συνδυασμό με τις σχετικές ψυχρές αέριες μάζες που βρίσκονται στην περιοχή θα προκαλεί βροχές στα πεδινά, καταιγίδες στην δυτική και νότια κυρίως νησιωτική Ελλάδα αλλά και χιονόνερο στα βόρεια πεδινά καθώς και χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Τα φαινόμενα που στην ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα έχουν τοπικά έντονο χαρακτήρα αναμένεται σταδιακά από τα Δυτικά της χώρας να εξασθενήσουν.

Αντίθετα, η ανατολική Μακεδονία και ιδίως η Θράκη δεν αναμένεται να επηρεαστούν από τα φαινόμενα. Οι άνεμοι στην κεντρική και βόρεια χώρα από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά στο Αιγαίο 8 μποφόρ και στα νότια από νοτιοανατολικές με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα, δεν θα ξεπερνάει τους 8 βαθμούς στα βόρεια, τους 12 με 14 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τους 14 με 15 στα νότια νησιωτικά τμήματα.

Για την Αττική συγκεκριμένα, το Σάββατο αναμένεται επιδείνωση του καιρού με τοπικές βροχές και χιόνια στην Πάρνηθα, αλλά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το βράδυ.

Οι βόρειοι άνεμοι θα έχουν τοπικά ένταση 6 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει στο κέντρο τους 11 με 12 βαθμούς, ωστόσο, στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Βελτίωση από την Κυριακή

Για την Κυριακή προβλέπεται βελτιωμένος καιρός, με εξαίρεση την ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη όπου θα επιμένουν τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά.

Όμως μέχρι αργά το βράδυ ο καιρός θα έχει βελτιωθεί με μοναδική εξαίρεση την περιοχή των Δωδεκανήσων όπου βροχές και καταιγίδες θα επιμένουν μέχρι αργά την νύχτα και πιθανόν στην περιοχή της Ρόδου να έχουν και πιο έντονο χαρακτήρα. Οι άνεμοι από Βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά στο Αιγαίο 8 μποφόρ.

Άνοιξη από... βδομάδα

Όσον αφορά τις γιορτές των Χριστουγέννων, τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη αναμένεται βελτιωμένος, σχεδόν ανοιξιάτικος καιρός με σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας, ιδίως ανήμερα των Χριστουγέννων και εξασθένηση και σταδιακή επικράτηση νοτιοδυτικών ανέμων.
Πηγή:  iefimerida.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιο σας