Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012



Από το βράδυ της Παρασκευής έφθασε η κακοκαιρία που είχε ξεκινήσει από τα βορειοδυτικά της χώρας. 
Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού που σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας θα συνεχίσουν και τις υπόλοιπες μέρες – απ’ ότι φαίνεται και την Πρωτοχρονιά. 

Σήμερα οι άνεμοι είναι νοτιοανατολικοί 4 – 6 μποφόρ και η θερμοκρασία κυμαίνεται από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Υπάρχει όμως και πολλή υγρασία.

Αναμένονται μικρά μόνο διαλείμματα με συννεφιά, αλλά θα υπάρξουν και ισχυρές βροχοπτώσεις. Από 11 – 15 βαθμούς η θερμοκρασία

Οι καιρικές συνθήκες εμποδίζουν την λειτουργία της αγοράς, καθώς και τη λαϊκή αγορά που παρ’ όλα αυτά την επισκέφθηκε πολύς κόσμος για να κάνει τα ψώνια του ενόψει της Πρωτοχρονιάς.

Για την Κυριακή, τη Δευτέρα και την Τρίτη ανήμερα Πρωτοχρονιάς η ΕΜΥ δίνει την παρακάτω πρόβλεψη

Η πρόγνωση για την Κυριακή

Καιρός: στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο τη δυτική Στερεά, τη Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με βροχές, χιόνια στα ορεινά και πρόσκαιρα στις ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας, της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ανατολικά και νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Τα φαινόμενα, που κατά τόπους θα είναι έντονα, το βράδυ θα περιοριστούν στις νοτιότερες περιοχές και θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: στα νοτιοανατολικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7, στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά νωρίς το πρωί και τη νύχτα.

Η πρόγνωση για τη Δευτέρα, παραμονή Πρωτοχρονιάς

Καιρός: στην Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα στις Κυκλάδες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στην ανατολική ηπειρωτική χώρα, όπου είναι πιθανό τις πρωινές ώρες να σημειωθούν ασθενείς βροχές.
Άνεμοι: στα νοτιοανατολικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και στην υπόλοιπη χώρα βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 και πρόσκαιρα στα νότια τοπικά 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο στα βόρεια κυρίως την ημέρα. Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά νωρίς το πρωί και τη νύχτα.

Η πρόγνωση για την Τρίτη (Πρωτοχρονιά) και την Τετάρτη

Καιρός: στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές μικρής διάρκειας. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία την Τετάρτη στα δυτικά θα πυκνώσουν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 που σταδιακά την Τετάρτη θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο, κυρίως την ημέρα, αλλά παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά νωρίς το πρωί και τη νύχτα.

Η πρόγνωση για την Πέμπτη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιονοπτώσεις και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις δυτικές, νότιες και ανατολικές περιοχές.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.


Φένεται πως θα υπάρξει και συνέχεια στην επιδείνωση του καιρού καθώς βλέπω κάτι ισχυρό να μας έρχεται μετά της 5 του μήνα με κάθετη πτώση της θερμοκρασίας και με πάρα πολλές χιονοπτώσεις ακόμα και στα πεδινά.

Εύχομαι καλή Πρωτοχρονία και αν υπάρξει κάτι έκτακτο θα είμαι εδώ να σας το γράψω αμέσως.


Χρόνια πολλά και καλή χρονιά με υγεία σε όλους

Γιάννης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιο σας